Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/capgamer

Marketing

Sinking Island

Nedavno napravljena igra za PC, Sinking Island vodi nas u središte Indijskog oceana. Multi-milijunaš Walter Jones (82) dao je izgraditi velebni hotel na otoku Sagorah, usred Indijskog oceana. Zbog težine otoka i jake oluje otok tone, a uskoro je Walter Jones pronađen mrtav na plaži otoka. Detektiv Jack Norm (s kojim igrate) za vrijeme oluje dolazi na otok kako bi razmotrio slučaj. Ispada da Walter Jones nije ispao iz svojih kolica i umro od pada nego da je ubijen. I sada je iskrslo par problema:
1. Jack mora naći ubojicu prije nego otok potone.
2. Ne samo da taj otok tone, nego su i okolni otoci i otočići u nevolji, a izgleda da su ti okolni prioritet tako da pomoć ne dolazi.
3. Napetost među gostima raste i svi su mrzovoljni.

A gosti su:

Jonesov odvjetnik, arhitekt koji je dizajnirao hotel, troje djece s muževima, ženama i curama, Kolio Jumhu te njegova kćer Baina (oni su ostatak plemena koje je naseljavalo otok prije nego je Jones dao izgraditi hotel). Svatko od navedenih je imao dobar motiv da ubije Waltera Jonesa.

Ova detektivska avantura nudi još jednu zanimljivu opciju, a to su dva načina igranja: Adventure (otok ce polako tonuti, imate sumnjivce, tragove i sve ide fino) i Against the time ili tako nekako (otok brzo tone i ima da nađete tragove prije nego ih voda odnese, napetost među sumnjivcima raste što utječe na njihov odnos prema vama).

Što se tiče grafike ona je vrlo dobra. Pogotovo hotel koji ima 22 kata. Likovi su odlično okarakterizirani. Zvuk je također ok. Nažalost, svaka igra ima makar jednu zamjerku pa tako i ova, a to su da postoje samo dva cutscenea. Jedan na početku te jedan na kraju igre.

Sa sobom imate jedan uređaj, PPA (Personal Police Assistant, valjda). Igra je podijeljena u 17 ključnih pitanja, a uz pomoć PPA-a ćete ih morati riješiti što neki neće shvatiti odmah. Kad skupite sve dokaze za rješavanje ključnog pitanja morat ćete ih kombinirati u PPA-u. Dokazi mogu biti slike, materijalni dokazi, izjave, dokazi koje ste usporedili i dokumenti. To će neke iritirati jer bez toga ne možete dalje.

Nadam se da niš nisam zaboravio

Bye

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 02.03.2008. u 20:14 sati.