Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/srednjoskolskekronike

Marketing

Samo jedna crna ovca je potrebna da se uništi cijelo stado

Danas sam konačno otišao do zubara. Morao sam vaditi 6-icu jer se cijela raspala i ostali zubi mi nisu imali mjesta za razvoj. Kad mi je počeo prčkati po ustima zubar mi je rekao da mi je zub postao utočište za bakterije, te što je još opasnije te bakterije mogu ući u krvotok i izazvati ozbiljne probleme.
Nebrinite zub je vani a ja sam super ;)))
Ali sve to me nagnalo na mišljenje. Kako tako mala stvar (zub), ta hrpa kalcija i cakline od nekoliko milimetara može izbaciti iz stroja cijelo tijelo?
Tako je (nažalost) i u stvarnom svijetu. Uzmite na primjer neki razred. Dovoljan je jedan pojedinac da cijeli razred krene u krivom smjeru.
Mi smo imali takav slučaj. Cijeli razred je inače bio miran ali je jedan "pojedinac" non stop izazivao, provocirao i zadirkivao dok ostatak razreda nije pukao i istukao ga. Na kraju je on ispao žrtva a ja i ostali smo dobili upozorenje ravnatelja.
Al dobro, ovaj post nije prodika o pravednosti pošto sam već odavno zaključio da je život kuja.
Ovo sam napisao jer sam fasciniran tom nelogičnosti kako nešto malo može uništiti nešto puno veće od sebe.
Koliko sam ja primjetio u prirodi vlada ona "tko je jači neka tlači" ali opet priroda nađe način da i oni najslabiji poraze one najjače održavajući tako prirodnu ravnotežu.


Post je objavljen 29.02.2008. u 17:03 sati.