Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/milozvuk

Marketing

Slatko u ime Wofija i dvije godine bloga

„Ruže su crvene,
Tajne su skrivene,
Slatka je muzika,
Al' nije kao Ti….“
…. riječi su jedne stare, stare pjesme…

A ni pjesme popularne glazbe novijeg datuma ne zaboravljaju slatko i često se vežu uz čokoladu…. A o pričama kako čokolada ima posebne moći ne bih jaaaaaaa…
Ali znam što se pjevalo:

„Ti si moja čokolada,
ja sam Tvoja čoko- čokolada
i da nisi tako mlada, ja bih Te ljubio….“
I tako unedogled do kraja pjesme zanosnim baritonom tepa dragi dragoj….

I nije to kraj, jer pjeva i ona: „Pojest ću sve kolačiće
I tebi u inat postat ću debela,
Sve djevojke
Neće biti slatke kao ja….“


Jednostavno nikad dosta slatkoga i kada već uglavnom ne kušamo slatko kada se na primjer -korizmeno uklapamo, ili brojimo kalorije zbog neke dijete… zašto ne bismo divanili o slatkome.

Ovaj blog na današnji dan slavi 2 godine postojanja … Dozvolite presedan, dragi moji blog-prijatelji, koji ste ovaj kutak cybersvijeta oplemenili svojim komentarima bez obzira kakve prirode bili... Zahvaljujem i na pozitivnim i negativnim reakcijama... U to ime....DOZVOLITE DA VAS CYBERPOČASTIM komadom torte u čast skromnog jubileja.cerek

I to ne bilo kakve torte, nego, naravno, glazbom nadahnute – Mozarttorte.
Jel ja to čujem uzdahe?????

Pogledajte jedan kratki video-uradak uz zvuke Male noćne muzike W.A. Mozarta ili kako mu tepasmo u jednom od prošlih postova - zaljubljenog Wolfija.



Jel dobro izgleda?!?! Naravno, da sam tjednima surfala u potrazi za što originalnijim receptom… listala stare kuharice, ispitivala poznanike…. Pa čak i prevodila sa njemačkog jezika…

Image Hosted by ImageShack.us

fotka iz Schönbruna, pogledajte dobro cijenu....da, dobro ste vidjeli 4 eura i 20 centi.... Zna se to naplatiti. Otputovah, vidjeh i isprobah..... Ali što će nama kupovna, kada znamo napraviti sami?

Mozarttorta bi trebala biti sastojcima slična Mozartkuglama i to mi je bila glavna vodilja u sastavljanju kombinacije recepata. smijeh
Donosim Vam recept koji sam isprobala … i fotke torte kakvu sam izradila. Mislila sam da je glamuroznija, teška za izraditi… ali nije tako strašno.njami Jedino što nije baš jeftina… ali to je Mozarttorta, zar ne?

1. Biskvit: 4 jaja, 150 g šećera, 150 g brašna, 80 g kakaa, te 1 prašak za pecivo … Peći u kalupu promjera 26 cm na 175oC više od 30 minuta. Hladno presjeći na tri dijela.
2. Čokoladni nadjev : 100 g slatkog vrhnja zagrijati, te otopiti 200 g čokolade (može i mliječne sa naslovnicama tipa Sretan Božić – meni je takvih dosta ostalo od blagdana). Ohladiti na sobnoj temperaturi, pa pomiješati sa 300 g ulupanog vrhnja za šlag, te naribane 50 g gorke čokolade.
3. Nadjev sa pistacijama: 100 ml slatkog vrhnja zagrijati, te otopiti 80 g bijele čokolade (ja sam u nedostatku kuvertire otopila običnu dorina bijelu čok.). Ohladiti na sobnoj temperaturi i dodati 3 žlice izlupanog šlaga, te 50 g mljevenih pistacija i oko 25 g sjeckanih pistacija) ¸*u Konzumu su pistacije 74 kn/kg, a u Plodinama 59 kn/kg..druge trgovine nisam obilazila. Može se dodati i malo zelene prehrambene boje, no ja ju nisam željela dodavati…
4. Oblikovanje torte: Svaki biskvit nakvasiti po želji s rumom, višnjevačom ili konjakom (naravno razrijeđenim vodom) i slagati redom.: - donji biskvit premazati nadjevom s pistacijama, srednji premazati nadjevom od čokolade… staviti i gornji biskvitni sloj, te sve premazati ostatkom nadjeva od čokolade.
5. Odozgor složiti marzipan masu (koju prethodno 100g zamijesimo sa 30 g šećera u prahu ) oblikovanu u krug (razvaljati između dva lista aluminijske folije) i narezanu na 16 dijelova. Ukrasiti po želji. Donosim sliku koja je meni poslužila kao uzor…
Obod torte sam ukrasila ribanom čokoladom za kuhanje, a u sredinu torte posula nešto nasjeckanih pistacija – radi boje… šlag se može staviti na rubove, te također posipati ribanom čokoladom….


Image Hosted by ImageShack.us


Image Hosted by ImageShack.us


Ostavljam vas u čokoladnom raspoloženju…. U slast !!!!njami




Post je objavljen 20.04.2008. u 07:56 sati.