Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vrtlarstvo

Marketing

Počinju radovi

Došlo je dugoočekivano proljeće a s njim i prvi radovi u vrtu.
Jesenas sam onih 80 bala sijena rasuo po vrtu no za razliku od prijašnjih godina, ove sam sijeno rastresao (komad bale uzeo i rastresao nad zemljom, nisam slagao te komade jedan do drugog kao prije). Prekriveni dio vrta nakon jeseni i zime super izgleda, nema korova, zemlja je ispod mokra...idila.
Uredio sam i staze oko vrta kuda će se hodati. Bile su dosta zarasle i neodržavane prijašnjih godina. Dominirale su kupina i pavitina, te sam ih posijekao i stavio na hrpu na golom dijelu vrta te zapalio.
Onu divlju trešnju što ju je oluja nedavno srušila sam ispilio, manje grane stavio na vrt da ih zapalim a one deblje ostavio po strani. Zatrebat će...

Skoro najvažniji dio posla koji me čeka jest izrada "sustava gredica i prolaza". Od špage ću po vrtu napraviti "hodnike" kako ne bih gazio po gredicama (zemlja mi je dosta glinovita pa se stvrdne ako se hoda po njoj).
Razmišljao sam da rješim taj problem gline ukopavanjem par godina za redom biomaterijala i gnoja te pjeska u zemlju ali sam odustao. Glina ima najmanje čestice tla te najmanju veličinu prostora vode i zraka među česticama te dobro drži vlagu što je zapravo idealno.
Problem ugaženosti zemlje rješit ću sa ovim hodnicima tako da nema potrebe da badam u strukturu tla:)!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 28.02.2008. u 13:29 sati.