Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watergate

Marketing

CRO-MEDIJSKI SKANDALI

Slučaj intervjua Davora Butkovića s Ivom Sanaderom svakako je jedan od najvećih medijskih skandala u Hrvatskoj, ako ne i najveći, bez obzira što Butkovićeva matična kuća sad seciranjem autora lažnog maila pokušava priču okrenuti na drugu stranu. To što je napravio 23-godišnji Zagrepčanin, bio on u Iskoraku ili ne, bio on nekad u Nacionalu ili ne, i slao on sporni mail iz stana Večernjakove novinarke ili ne, može biti samo paralelna pričica uz ovo što je Butković uspio izvesti. Naime, činjenica je da je on objavio intervju a bez da je i u jednom trenutku pokušao provjeriti njegovu autentičnost, da ne govorimo da je toliko samouvjeren da ga nije premijeru niti ponudio na autorizaciju.
No, ajmo se poigrati nečim drugim. Pokušajmo sastaviti top-listu najvećih medijskih skandala ove prirode otkako je hrvatske neovisnosti. Nudim neki popis onoga što mi pada na pamet, i to nasumičnim redoslijedom, a svatko je slobodan dodati svoje favorite, pa da vidimo tko nam to doista piše po novinama.
- Pisma Hrvoja Petrača iz zatvora Ivi Pukaniću;
- Popisi petokolonaša i "snajperista" u ST-u, Nedjeljnoj Dalmaciji i drugim listovima početkom devedesetih;
- Popis nekadašnjih navodnih agenata UDB-e koje je Markica Rebić objavio u jednom zadarskom listu;
- Vijest o slijetanju Rona Browna u Dubrovnik, s ekskluzivnom izjavom po dolasku (Večernji list);
- Portreti javnih osoba koje u Globusu objavljuje, često s vrlo dvojbenim podacima, Denis Kuljiš;
- Izmišljeni intervju Josipa Jovića s Mirkom Norcem nakon mitinga na Rivi, u Slobodnoj Dalmaciji;
- Unaprijed napisana recenzija Gibbonijevog koncerta, Zlatko Gall u Slobodnoj Dalmaciji;
- Reportaža Roberta Pauletića u ST-u o navodnom atentatu na Branimira Glavaša, da bi se kasnije doznalo da je "atentator" umro od mučenja sumpornom kiselinom;
- Vještice iz Rija, optužnica koju je protiv nekoliko hrvatskih književnica kao neprijateljica Hrvatske u Globusu napisao Slalven Letica, skrivajući se iza sintagme "Globusov investigativni tim"
- Prokazivanje Stipe Mesića kao bivšeg agenta UDB-e u Slobodnoj Dalmaciji, autor Josip Jović;



Post je objavljen 11.02.2008. u 12:33 sati.