Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/onakojakoraca

Marketing

...

Već par dana malo više razmišljam o korizmenom vremenu koje slijedi!
Kako ne bi kao prošle godine u redu za ispovijed stajala na Pepelnicu pa došla na red tek na kraju mise ispovijedila sam se u nedjelju prije mise :-)!

Svećenik mi je ponovio ono što i sama znam (ali toliko puta ne činim) - Nije uvijek lako, nećeš uvijek uspjeti ali - Ustraj! Trudi se!

I pale su nakon toga neke odluke, neke želje, neke stvari koje bi voljela promijeniti, neke stvari kojima bi voljela više pozornosti posvetiti ( za početak ) baš ove Korizme!
Ali ne bi o tome! Moglo bi sve to ostati samo u mojim mislima, samo na riječima!

Ove Korizme idem od nekih malih stvari! Možda i premalih za jedno tako veliko vrijeme kao što je korizmeno. Idem dan po dan!

I uvijek želim pred očima imati Franjinu sliku! On se nije bojao mijenjati sebe i okolinu, nije se bojao odricanja kako bi rastao u slobodi koju mu je Bog darovao!
Želim da njegov primjer svima pa i meni bude poticaj da se kako ćemo i čuti na Čistu srijedu - obratitmo i vjerujemo Evanđelju…

Korizma je vrijeme za popravak! Obucimo " radničko odijelo " pa krenimo popravljati sebe, slomljena i tužna srca svojih bližnjih, moliti se za one koji nam baš i nisu dragi, moliti se za sve one u potrebi..
Krenimo u akciju, djelujmo! Unesimo svoja srca u svaku akciju koja nam se pruži, a kojoj je cilj pomoći drugima!

Molim Te Gospodine,
da se svi udostojimo ove Korizme živjeti Evanđelje od 0 do 24
da se udostojimo krenuti Tvojim putem...
putem, koji, istina, ide preko Kalvarije,
ali završava u Uskrsnom svitanju..


Post je objavljen 04.02.2008. u 21:02 sati.