Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/patriksadaic

Marketing

Pakleni

Image and video hosting by TinyPic


JEDNODUŠNA ocjena sportskih portala i stranica širom svijeta je kako rukometna reprezentacija Hrvatske na SP demonstrira rijetko viđenu moć i lakoću pobjeđivanja.

"Svjetski prvaci iz 2003 i dvostruki olimpijski pobjednici su zbog prikazane igre jedan od glavnih pretendenata za naslov svjetskih prvaka", piše Herald Tribune.

"Olimpijski prvaci Hrvati, su se već plasirali u drugi dio natjecanja, ali im to nije smetalo da protiv Rusije u Stuttgartu zabilježe treću uzastopnu pobjedu. Playmaker Ivano Balić je opet povlačio konce u još jednoj predstavi u kojoj su svjetski prvaci iz 2003 jasno pokazali da se na njih mora ozbiljno računati na ovom natjecanju.", upozorava portal Playfuls.com.

"Hrvatska je pobjedom nad Rusijom u prvoj fazi natjecanja osigurala da kreće dalje kao pobjednik skupine", navodi Eurosport.


Oduševljenje među igračima i navijačima nakon pobjede nad Francuskom

Image and video hosting by TinyPic
Težak put do finala


Hrvatski rukometaši su pobjedom nad braniteljem naslova Francuskom (24:23) po prvi puta u povijesti u finalu Europskog prvenstva.

Hrvatska je konačno nakon 13 godina došla do europske medalje, ima najmanje srebro i priliku da u nedjelju u 16 sati protiv Nijemaca ili Danaca dođe i do zlata, koje bi nakon olimpijskog i svjetskog naslova bila i kruna ove izuzetne generacije igrača.

Hrvatska je u Lillehammeru pobijedila Francuze u pravom "rukometnom ratu" jer se nije igrao atraktivan rukomet u kojem bi naši dominirali, nego prava tučnjava i fizički zahtjevan rukomet, pa se može reći da su Hrvati dobili Francuze zapravo njihovim oružjem, unatoč poljskim sucima koji su i najveći krivci za "rat". Upravo je nevjerovatno da su suci na ovakvoj utakmici dosudili svega ukupno tri isključenja.

>> Metličić: Nevjerojatno da smo pobijedili uz ovako užasno suđenje

U prvom dijelu izabranici Line Červara su odigrali nevjerovatnu obranu, tek u 24. minuti Francuzi su postigli svoj šesti zgoditak i to iz samo osam udaraca prema našem vrataru. Francuzi nisu mogli niti doći u poziciju za udarac, a u napadu je junak dvoboja Pero Metličić zabio pet zgoditaka iz šest šuteva.

Ipak, naši su danak takvoj obrani platili u drugom dijelu, kada su fizički jači Francuzi u 43. minuti poveli sa 16:15.

U sljedećih deset minuta, kada su Francuzi grubošću zaustavili Balića i metličića, Hrvatska je imala svoje neočekivane junake - vratara Vjenceslav Somić je obranio dva sedmerca zaredom, a najmlađi hrvatski igrač Ivan Ćupić zabio je u tom periodu čak četiri zgoditka.


Image and video hosting by TinyPic
Slavlje nakon pobjede nad Francuskom


U 51. minuti Hrvatska je povela sa 21:19, a potom Francuzi dobijaju nevjerovatnu pomoć od poljskih sudaca koji čak u tri napada zaredom sviraju prekršaje u napadu Metličiću i Baliću.

U 56. minuti Lacković svojim prvim zgoditkom izjednačava na 22:22, Abalo opet dovodi Francuze u vodstvo, a Balić ponovno izjednačava na 23:23. Dvije minute prije kraja Hrvatska ima napad u kojem su Francuzi napravili nevjerovatnih sedam prekršaja, a poljski suci nisu nikoga izjednačili.

Konačno, 45 sekundi prije kraja Lacković se diže i postiže pobjednički zgoditak, a Francuzi u zadnji napad ulaze sa igračem umjesto vratara, no Somić brani udarac Karabatića.

Metličić je postigao šest zgoditaka iz osam šuteva, a Balić je utakmicu završio sa pet zgoditaka iz 10 pokušaja, dok je Somić u svega desetak minuta skupio 4 obrane, od čega i dva obranjena sedmerca. Naši su ovu utakmicu igrali bez ozlijeđenog Renata Sulića.

Ovo je bila tek peta pobjeda Hrvatske u 14. međusobnoj utakmici, a ukoliko u finalu budu svjetski prvaci Nijemci hrvatski rukometaši će bez kvalifikacija i bez obzira na ishod finala osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Susret je odigran u dvorani Hakons pred 6000 gledatelja, a sudili su Baum i Goralczyk iz Poljske.

HRVATSKA: Somić, Alilović, Kaleb 1, Sulić, Balić 5, Duvnjak 1 (1),
Lacković 2, Vori 2, Dominiković, Horvat, Špoljarić, Metličić 6, T.
Valčić 3, Ćupić 4 (2), J. Valčić, Vukić.

FRANCUSKA: Omeyer, Ploquin, Fernandez 1, Dinart, G. Gille 2, B. Gille, Narcisse 7, Girault 1 (1), Karaboue, Karabatić 5 (1), Kempe, Abalo 7, Ostertag, Paty, Guilbert.

ISKLJUČENJA: Hrvatska 2 minute, Francuska 4 minute

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, Francuska 2/5


Post je objavljen 29.01.2008. u 07:09 sati.