Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/born-to-be-crazy

Marketing

Tinejdžer pobjegao u Irak zbog školske zadaće!!!

Farris Hassan, 16-godišnji Amerikanac, bez znanja roditelja pobjegao je u Irak kako bi mogao napraviti školsku zadaću iz istraživačkog novinarstva. Farris je napustio SAD i krenuo na put u Kuvajt, gdje je namjeravao unajmiti taksi i otići u Bagdad kako bi na licu mjesta vidio kako prolaze parlamentarni izbori 15. prosinca.
---
Nestašni tinejdžer nedavno se jako zainteresirao za istraživačko novinarstvo, posebice ono kada novinar živi životom onih koje istražuje - te je želio bolje shvatiti kako Iračani ovih dana žive. Mladić je uspio dobiti ulaznu vizu jer su njegovi roditelji rođeni u Iraku, iako već više od 30 godina žive u SAD-u. Nakon nekoliko dana boravka u Bagdadu Farris je shvatio da bi mu se život mogao naći u opasnosti.

Avantura
Javio se novinarima američke agencije AP, koji su obavijestili veleposlanstvo SAD-a u Bagdadu. Farrisa su zatim američki vojnici iz hotela u kojem je boravio smjestili na sigurno, u vojnu bazu, do povratka u SAD. On je sa svoga računa uzeo i 1.800 dolara i krenuo u avanturu o kojoj je ispričao samo dvojici svojih školskih prijatelja.

Svoju obitelj obavijestio je poslavši im elektronsku poštu iz Kuvajta. "Nismo znali gdje je. Nije ga bilo nekoliko sati, a mi smo mislili da je u kinu", kazao je njegov brat Hayder. State Department je više puta upozoravao Amerikance da ne odlaze u Irak.

Kazna
Od početka rata u Iraku u ožujku 2003. do sada je oteto 40 američkih državljana, od kojih je njih 10 ubijeno. Kad se Farris vrati kući neće se suočiti samo s bijesom i mogućim kaznama roditelja. Škola koju pohađa zaprijetila je da će ga izbaciti, ali ravnatelj zahtijeva ozbiljan razgovor s Farrisovim roditeljima. Majka 16-godišnjaka koji se uputio na opasno istraživanje Iraka još nije odlučila kako će kazniti svoga avanturizmu sklonog sina, ali je izjavila da osjeća veliko olakšanje što se on vraća kući.

Farris Hassan je jučer iz Bagdada trebao stići kući te na taj način završiti avanturu koja ga je mogla stajati života. "Kada izađe iz aviona, prvo ću ga zagrliti", kazala je majka Shatha Atiya, te dodala: "Nakon toga ću pasti u nesvijest, a zatim ćemo imati dugi razgovor.

VALENTINA".


Post je objavljen 17.01.2008. u 10:11 sati.