Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosizd

Marketing

Projekt „Obrazovanjem do socijalne uključenosti“

Dana 21.11.2007. je pokrenut Nacionalni projekt informatičkog obrazovanja osoba sa invaliditetom koji se provodi u 6 centara u kojima će se opremiti specijalizirani IT edukacijski centri koji ostaju na korištenju udrugama osoba sa invaliditetom. Pokretanjem ovog projekta 348 osoba s invaliditetom dobivaju priliku potpuno besplatno steći specijalističko informatičko obrazovanje potrebno za zapošljavanje, okruniti ga svjetski priznatim certifikatom (za pojedine programe) i upisom zvanja u radnu knjižicu, te završiti radionicu o proaktivnom traženju posla. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Nositelj projekta je Zajednica saveza osoba sa invaliditetom Hrvatske – SOIH, a unutar projekta su postavljena 3 osnovna cilja:

- izgradnja samoodržive infrastrukture specijaliziranih IT edukacijskih centara unutar udruga osoba sa invaliditetom sa nacionalnom pokrivenošću u Vukovaru, Osijeku, Splitu, Zadru, Puli i Zagrebu
- izvođenje visokokvalitetne informatičke edukacije po svjetskim standardima i uz verifikaciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa za stjecanje zvanja za 336 osoba sa invaliditetom
- provedba specijalizirane edukacije u obliku radionica za proaktivno traženje posla koje se odvijaju u učionici ali i kroz e-learning sustav

Za prijavljene koji budu uključeni u projekt osiguran je i specijalizirani edukacijski paket za samoučenje na CD mediju koji osigurava informatičko opismenjavanje po ECDL standardu.

Osobe sa invaliditetom mogu više informacija o projektu dobiti u udrugama osoba sa invaliditetom ili u SOIH-u a prvi korak je ispunjavanje obrasca prijave za program edukacije. Prijave su otvorene od 15.12.2007. do 15.01.2008. Po zaprimljenim prijavama biti će izvedeno testiranje predznanja i motivacije polaznika koje će se održati u siječnju 2008. i polaznici koji budu uključeni u projekt će biti podijeljeni u grupe. Odmah nakon toga kreće i edukacija za prve grupe. Edukacija, ovisno o programu, traje od 5 do 8 mjeseci i očekuje se čitavi projekt završiti do listopada 2008. godine. Raspored nastave za svaki od programa bit će završen do kraja perioda za prijave. Nastava se neće odvijati u dijelu srpnja i kolovoza 2008. godine radi ljetnih praznika.
Za sve dodatne informacije javiti se u Udrugu Tjelesnih Invalida Zadarske županije koja je izabrana kao nositelj projekta različitih udruga osoba s invaliditetom za Zadarsku županiju.
Očekujemo odaziv što većeg broja osoba s invaliditetom s obzirom na visokokvalitetnu informatičku edukaciju koja se potpuno besplatno nudi svim osobama s invaliditetom na području Županije koje imaju minimalno završenu srednju školu.
S poštovanjem,
Voditeljica IT centra:






Post je objavljen 17.12.2007. u 18:11 sati.