Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/denisavdagic

Marketing

Đurđa: ja nisam AdlešiĆ!?

Dramatska promjena uslijedila je juČer na Hrvatskoj politiČkoj sceni. Josip FrišČić se zatvorio i ne daje izjave nakon što je Đurđa jasno i glasno izašla iz "ormara" i obznanila svoje pravo prezime, AdlešiČ. Đurđa je objasnila kako je to slovensko prezime pa se stoga ispravno piše sa Č, a ne sa ć – kako su to južni slaveni kroatizirali.

Sada nas Čeka pravi posao, blogeri moraju prepravljati postove, a između ostalih i sama blogerica Đurđa Adleši(Č)ć morat će se ispraviti i postaviti svoje pravo prezime na vlastiti blog: http://adlesic.bloger.hr. To će morati uČiniti i njezina vlastita socijalno liberalna iliti stranka HSLS: http://www.hsls.hr. Naime, potpuno je nemoguće naći Đurđu sa Č na stranici njezine stranke!!!

Bit cijele ove priČe je ipak potpuno jasna. U trenutku kada je najvažniji vanjskopolitiČki problem Hrvatske ZERP, Đurđa sa slovenskim prezimenom AdlešiČ postaje najsigurniji kandidat za fotelju ministra vanjskih poslova ili u najmanju ruku Europskih integracija.

FrišČić, koji također ima Č u prezimenu ali ne na zadnjoj poziciji, ipak je potpuno iznenađen opredjeljenjem svoje dojuČerašnje pune i prave ć suradnice, te i dalje Čeka službeno objašnjenje ovog nevjerojatnog obrata na Hrvatskoj politiČkoj sceni.

Za oČekivati je i kako će Njegova ekscelencija, Milan Orožen AdamiČ, veleposlanik Republike Slovenije održati tiskovnu konferenciju na kojoj će izraziti zadovoljstvo na javnom iskazivanju prezimenog opredjeljenja Đurđe sada AdlešiČ.

Na kraju, preporuČam Čitateljima izgovaranje slijedeće govorne vježbe, kako bi što toČnije izgovarali slovo Č u Đurđinom prezimenu: I cvrČi , cvrČi cvrČak na Čvoru crne smrČe…

;-)

"Č"itajmo se…

Post je objavljen 15.12.2007. u 14:08 sati.