Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sunday8pm

Marketing

Izbori 2007.

Prvi put u životu izašla sam 25. novembra ove godine na parlamentarne izbore. S obzirom na moj odgoj i moja stajališta prema građanskim pravima i dužnostima, obavila sam to s entuzijazmom i zaista me razveselilo što sam napokon mogla sudjelovati u demokratskom procesu. Jupi jebote.
Rezultati me nisu pretjerano iznenadili ni razočarali. Glas sam dala SDP-u i nekakoj navodnoj snazi koja je u ljudima. Jebala te takva snaga. Nije mi žao što sam glasala za SDP, iako me licemjerna snaga koju sam otkrila u Milanoviću i iznenadila i razočarala. Prvi put u životu, otkako pratim politiku u Hrvatskoj, pomislila sam kako su zaista svi političari isti.

Trgovanje idealima

Sjećam se onih izbora iz siječnja 2001. kad je cijela zemlja bila obavijena osjećajem promjene i dolaska svježih ljudi, novih umova i stavova. Sve je bilo drugačije. Danas, ideali, kao i sve drugo, postali su samo jedan predmet na tržištu za koji se licitira.
Šest milijardi kuna? Pregršt ideala i vjerovanja u određene vrijednosti bacaju se s vesljem u zrak, gdje isparavaju. Prekrasno. Nekoć smo se busali u prsa i govorili kako je vrijeme za promjene, kako je nužno maknuti s vlasti one koji lažu, kradu, primaju mito i autokratski rukovode svakim resorom unutar granica prekrasne nam domovine Hrvatske.
Ipak, moramo biti u skladu s vremenom, a kapitalizam očito ne bira robu za prodaju, kao ni valutu kojom će ta roba biti plaćena. Dok zaudara na profit, u bilo kakvom obliku...PRODAJ! Moral, ideologija, uvjerenje....sve što ti padne na pamet u bilo kojem danom trenutku može se zapakirati i staviti na tržište.
Iskreno, zaista me zaboli neka stvar tko će formirati vladu, jer sad kad vidim ovo odumiranje ideologije, jedino što mogu osjetiti jest indiferentnost spram smeća koje se danas naziva politikom. To smeće danas je lišeno i zadnjih naznaka borbe za boljitak većine. Živio kapitalni individualizam!

Kad mrtvi glasaju

U BIH-u se eto dogodilo jedno od najvećih čuda. Ustanku mrtvih, onih krotkih koji su trebali naslijediti zemlju, nije prethodio armagedon. Ludilo! Možda zato što ih je ustala samo nekolicina. Samo ih je nekoliko tisuća odlučilo biti pravim građanima i izaći na izbore. Jebeš Hrvate! Kod nas u Hrvatskoj se nitko od mrtvih nije udostojio ustati i otići na biračko mjesto, dok ekipa u dijaspori osjeća tako snažnu vezu s Hrvatskom i takvu dužnost da nama osiguraju bolji život, da su odvojili jedan dan svog zagrobnog života za glasanje. Katastrofa. Jadni smo mi patrioti kad glasamo samo živi.
Šalu i sarkazam na stranu, da li će itko snositi posljedice za tu bogohulnu opačinu? Mi, Hrvati, veliki katolici koristimo naše mrtve kako bismo ostvarili željeni cilj na ovom svijetu, koji je pun grijeha. Pretpostavljam da će kad jednom naš 190 cm Veliki Vođa kaže naciji kako ima vladu sve nestati. Mrtvi će se mirno vratiti na počinak, a mir i red ponovno će biti uspostavljeni. Kako ćemo mi živi mirno spavati, ne znam.

Dolje kampanja, nahranimo siromašne

Eto. Podnaslov je dovoljan zaključak ovog izvanrednog posta (sljedeći redovno u nedjelju) o izvanrednim izborima.

Preporučujem toplo da malo proučite brojke na gongovoj stranici.


Post je objavljen 12.12.2007. u 20:00 sati.