Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kokosjesljepilo

Marketing

Ulomak iz Predbožićne svaštare

Uvodni stihovi
Maju opičila predbožićna depresija! Počinje konzumerska groznica. Sve se više bliži Nova godina u kojoj dodajemo +1 na svoje godine… Apsolutno mi se o tomu ne da više napisati ni redak!

Ali još ću ipak koji… Makar sam gore napisao na neću. A eto hoću. I glupo se osjećam jer sad to sve pišem. A mogao sam bez toga proći. Ali onda ne bih imao već pet radova teksta. Ni o čemu. A to je zgodno. I to je to. (tko ide u kazalište zna otkud su pokradene zadnje dvije rečenice) Sram vas bilo, zar ne idete više u kazališta!? Zašto? Zašto? Zašto?

Sad da vas još tu pilim i o kazalištu, ne bi bio najpametniji potez petom. (Ovo sam namjerno ostavio jer mi se dogodio tipfeler! Petom!? Pobogu. Mislio sam napisati perom!) A nekada ni potezi petom nisu baš najpametniji… (ova izjava ide bez pripadajućih primjera i dokaza).

"Radujte se narodi kad čujete glas…"
Iza ovog stiha ne krije se samo vjerska poruka za ovo vrime godišta, nego i nešto meni puno bliže, vrlo profano, o čemu vam neću reći ništa. I točka. Oni koji to shvate, shvatit će i ironiju cijele stvari! Ja hoću lovu! Zato me slušajte! (opet neke privatne poruke Urbi et Orbi) hihi - ko da već ne znate da imate posla s luđakom.

"Veselje ti navješćujem puče…"
To je recimo mogao biti slogan, u ovo predbožićno vrijeme, popularnih nam Seljaka koji navješćuju svoju vlast… Al politika je dama noći, stoga, manimo se ćorava posla!
Nove četiri godine kokošjeg sljepila – jer se u mraku ne vidi dobro!

"Zdrav kralj mladi…"
Je, je, zdrav bio. Ponajprije. Jer zamisli da je morao svako malo u ljekarnu po aspirin C, andole, plivadone, pa nešto za grlo, kalcij, pa magnezija, k tome još i max flu za nedajbože teže slučajeve, o pravim antibioticima da ne govorimo, ponekad i antipsihoticima… Ne bi stigo raju naranit, hodajuć po vodi bi se prehladio… Dosta ako boga znate… Otvaram privatnu ljekarnu, u kućnoj radinosti, jer će me ovo sve dovest do bankrota! Sramota bankrota! "Ne volem hipohondre što se plaše da dobiju rak od - razmišljanja!" E, Đole je pravu, al jbga kad sam ja baš malo pomalo samo ici-bici malčice onako mići - hipohondričan!

"Svim na zemlji mir…"
Kineskinja najžena svijeta! Želim iskazati svoje iskreno žaljenje što više ne pratimo te Izbore. Toliko divnih figura. A ni pameti ne nedostaje. Svako izabrao svoga predstavnika pa se izabiru najbolji na Izborima. Glasuje narod za najkandidata. A svima na pameti kako doći na vrh i biti u novinama. Biti Izabrani! Moja poruka je: e pa želim da vam bar ostane ova vanjska "ljepota" jer ste unutra truli! (hm nešto mi fali!?) AHA! And world peace!

"Veseli se majko božja puna milosti…"
Veseli se majko moja puna milosti što izdržavaš na kraj s mojim faksom i mojom malenkosti štono si porodila. Možda ću i ja tek s 33 okončati fizički, ali tad ćeš biti isto ponosna na moj kraj i na moju diplomu. Čudni su putovi kojima kročimo, a moji su najčudniji… Ali eto, kolokvirao sam i stvari se kreću nabolje, doći će i taj dan kada će moja motivacija uskrsnuti i vratiti me fizičkim problemima!

Završni stihovi
Suma sumarum: zapravo sam i ja u depresiji. Zapravo nisam. Pa serem da jesam. Jer mi je super. Al je bolje da izgleda da mi je sve bad jer je to in. I onda te svi tetoše. A to paše. Kako god. Jer ionako to nikog ne dira. Danas je sve prošlo super! A to je bitno. Glavno da je Gradonačelnik zadovoljan! Hehe…

Uskoro ću morati po toplomjer jer me čeka šoping groznica… Al to vjerojatno iza puta… do tad se još pripremam i odmaram od ostalih briga… Krakow se bliži! A dupe mi dugo ne vidje puta! Baš!

Svima želim dobre dane, dobar provod, rodilo vam ulje, žito…

Ne zaboravite očistiti čizmicu…


Bleki


Post je objavljen 05.12.2007. u 20:42 sati.