Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/denisavdagic

Marketing

Skuplji postizborni život

Uvjeren sam kako Veleposlanici uvaženih i civiliziranih zemalja EU-a ovih dana užurbano šalju e-mailove svojim centralama pišući hvalospjeve o Hrvatskoj i njenim građanima. Naime, usprkos svim poskupljenjima koje smo ovih dana doživjeli, mi, građani, samo pomalo gunđamo i sve to prihvaćamo. Francuski Veleposlanik vrlo vjerojatno s nekakvim ushitom piše u Pariz i zaključuje: "Prema svemu navedenome, uvaženi Predsjedniče Sarkozy, predlažem da uvozimo hrvatske građane. Oni podnose sve reforme i sva poskupljenja, i čvrsto sam uvjeren kako bi se takva investicija usprkos skupim troškovima prijevoza i izdavanja dokumenata isplatila…".

Sada mi je napokon jasno zašto počesto slušamo izvještaje iz inozemstva, kada nam u onim domoljubnim reportažama o dijaspori svi hvale hrvatske radnike! Pa kako i ne bi!? Možete nam dati malu plaću, a puno uzimati, možete nam sve naplatiti i očekivati mir, a ponekad nam možete i ne platiti rad, samo malo obećati, a mi ćemo i dalje raditi!

Mi smo stvarno uzorni građani, i tko god bude vladao nama, mora biti izuzetno zahvalan! Na sastancima i sjednicama EU-a i NATO-a, u Vijeću sigurnosti, Vijeću Europe, ma svugdje im moraju biti puna usta hvale, o nama. Turistička zajednica treba na brzinu dok još stigne nadopuniti svoju ponudu, izvornim hrvatskim blagodatima, nama, građanima koji podnose sve. Onda će CEO-ovi ili direktori velikih svjetskih korporacija skupo plaćati posjet Hrvatskoj i još uz to platiti i seminar o tomu kako se građane na ovim prostorima dovelo u takav red! Na kraju, kao posebnu ponudu seminara, doći će poslodavci tvrtki koji svojim radnicima nisu platili rad za godinu dana, a stranci će s divljenjem gledati iste i tražiti autograme. Ma kakav Jack Welch…

Pa neće biti toliko strašno ukoliko se i promijeni sastav Vlade. Stare postave će biti tražene po svuda. Sva sveučilišta sa političkim programima htjet će za gost predavače naše stare ministre, zvat će čak i Matu Granića da predaje. Studenti, kao budući lideri, recimo za primjer Oxforda, s divljenjem će slušati sve njih. Najveća zvijezda biti će naravno Borislav Škegro jer upravo je on uveo najveći PDV. Studenti će sjediti po podu kada on bude predavao, jednako kako to rade kod nas. I kao i kod nas, nitko ništa neće ni pitati poslije predavanja, jer će biti zaprepašteni s takvim autoritetom. Zamislite, taj je hrvatskim građanima uveo najviši PDV, i oni se nisu bunili, pričat će studenti poslije predavanja!

Jedino se bojim Kineza, kad oni shvate kakva smo im konkurencija s radnom snagom, tko zna što bi se moglo dogoditi. Blokirat će nas u svakom pokušaju da uđemo u bilo koje od važnih tijela UN-a! Sva sreća da nisu u EU-u ili NATO-u…

:-)

Post je objavljen 03.12.2007. u 17:52 sati.