Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framajug2

Marketing

Zornice

"Vrijeme je već da se oda sna prenemo jer nam je sada spasenje bliže nego kad povjerovasmo. Noć poodmače, dan se približi! Odložimo dakle djela tame i zaodjenimo se oružjem svjetlosti."
(Rim 13,11-12)

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mise ZORNICE imaju pokornički značaj, jer valja ustati vrlo rano da se stigne u crkvu. Predstavljaju stoga neki oblik četiritjednog trajnog odricanja od sna. Duže ćeš živjeti ako manje spavaš, kažu ljudi.

Danas je bila prva zornica koja je tako lijepo obilježena. Crkva je bila puna do kraja, poput nedjeljne mise. Osim što je crkva bila ispunjena i do posljednjeg mjesta, mnogi su i stajali te je tako doživljaj bio još potpuniji. Puna crkva, vani još uvijek noć, a naziraše se umorna lica tek probuđenih ljudi koji su došli kako bi nazočili prvoj zornici. Bilo nas je svih generacija, od najmanje djece koje je zaista bilo iznad svih naših očekivanja, sve do najstarijih. Mnogi su morali na posao, drugi u vrtić, u školu, na faks, natrag u toplu postelju, ali nikome nije bilo teško probuditi se prije prvih zraka sunca i po mrklom mraku oteturati do crkve. Nakon zornice imamo tradiciju čajnica pa smo primili i najmlađe članove naše župe.
Frama i djeca predvode pjevanje na zornicama - utokom, četvrtkom i subotom.
Svake godine pa tako i ovog predbožićnog vremena, kao poticaj najmlađima, fra Ilija ima nešto za sve. To su bonovi za pizze iz Bose (6 dolazaka na zornicu = 6 pečata župe Sv. Obitelji = zaslužena pizza),
čokolade
zatim anđelčići koji se prave, bojaju te stavljaju na bor kada za to dođe vrijeme (danas je bio anđeo mudrosti, a sutra je ANĐEO PRIJATELJSTVA),
i još puno iznenađenja.
U četvrtak je i sv. Nikola, a on uvijek nešto donosi tako da ...

Post je objavljen 03.12.2007. u 12:34 sati.