Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bluducnost

Marketing

Seksualni život robota



Filmski.net - Muzej seksa na njujorškom Manhattanu do proljeća iduće godine na programu ima izložbu "Action: Sex and the Moving Image".

Postav kustosice Sarah Jenkins, u Museum of sex otvoren je u ožujku ove godine, i istražuje zajedničku povijest seksa i pokretnih slika u poslijednjih 150 godina. Među izlošcima nema čega nema - od seks simbola, preko seksploatacijskih filmova iz 50-tih i "porno chica" do malih kućnih uradaka suvremenih celebritya.

No, od svih ponuđenih izložaka najveću je pažnju javnosti dosad izazvao kratkiš The Sex Life of Robots, a čije je prikazivanje na proteklom Tribeca Film Festivalu izazvalo burne reakcije. Riječ je o uratku filmskog rekvizitera i maketara Michaela Sullivana, koji u slobodno vrijeme snima konceptualne porniće, a lice za "boginju sexa" u ovom najnovijem "posudila" mu je, uz posebno odobrenje - Deborah Harry s kojom je prijateljevao i fotografirao je na vrhuncu slave u 70-tima.

Film započinje tako što robot-dijete i robot-mama surfaju na kućnom računalu u potrazi za pornićima, da bi im se na ekranu počele nizati detaljne scene raznih robo-koitusa ... Sullivan je apsolutno sav materijal za film napravio sam, adaptirajući za njegove potrebe lutke Barbi, G.I. Joe i Ultimate Soldiera i to, prvo sklapelom, potom bojom i nakraju - vodoinstalerskom plastičnom masom. Za jednog robota trebalo mu je, kaže, i po nekoliko dana rada jer je pazio i na najsitnije detalje kako bi lutkice izgledale što više stvarno i što više seksi.

Post je objavljen 19.11.2007. u 10:10 sati.