Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdpdeveta

Marketing

Mladi u politici

Danas je Forum mladih SDP-a Biograd održao tiskovnu konferenciju u prostorijama stranke na kojoj su govorili predsjednica FM SDP-a Biograd Anita Merle i tajnik Danijel Karabatić, te peta na listi SDP-a 9. izborne jedinice SDP-a za Sabor RH, Sabina Glasovac.
U uvodnom govoru Anita Merle je naglasila da je konferencija sazvana iz razloga što se htjela odaslati poruka mladima da od politike ne treba bježati, jer je porazna činjenica da je samo 6 % mladih uključeno u politički život, što treba radikalno promijeniti. Merle se također osvrnula na nedavno osnovan Savjet Mladih u koji su uglavnom izabrani predstavnici sportskih udruga te članovi vladajuće stranke. Isto tako su slabo zastupljene žene što ne smatramo kvalitetnim sastavom Savjeta.
Novinarima se obratio i tajnik GO FM Biograd, Danijel Karabatić, koji je obrazložio razlike u pristupu mladim ljudima između HDZ-a i SDP-a iz kojeg je vidljivo da prvima mladi ljudi služe isključivo kao mašinerija za glasanje, dok je drugima bitno aktivno sudjelovanje mladih u politici stranke, što je potkrijepio primjerima iz lokalne sredine.
Sabina Glasovac je naglasila da je pasivizacija i nezainteresiranost mladih za politiku posljedica njihove isključenosti iz politike i svih procesa donošenja političkih odluka. Istaknula je kako mladi nisu društveni problem, nego je pomanjkanje interesa za mlade društveni i politički problem, te da će se prema SDP-ovom programu osnovati Ured za Mlade pri Vladi RH, koji će kvalitetno rješavati pitanja te dobne skupine.


Post je objavljen 06.11.2007. u 20:00 sati.