Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bocicenade

Marketing

Više o akciji "Bočice nade"

Sama je akcija potekla iz SAD-u pod nazivom «Bottles of Hope». Bočice su svoj naziv dobile tako što je jedna gospođa koja je umjetnik u radu s polimernom glinom nakon kemoterapije uzela bočice lijekova, ukrasila ih i podijelila ostalim pacijentima kao znak pažnje i simbol nade.

U akciju smo krenule spontano početkom godine i odlučeno je da će se bočice dijeliti djeci 15.veljače. 2008. povodom «Nacionalnog dana djeteta oboljelog od malignih bolesti» u Republici Hrvatskoj. Bočice se ukrašavaju polimernom masom (fimo, sculpey) u veselim i zanimljivim uzorcima i bojama, a unutar svake će se nalaziti papirić s različitim porukama nade za dijete.

Do sada je održano nekoliko skupnih radionica u Samoboru, Trogiru, Makarskoj, Pitomači, Splitu, Zagrebu, Kninu, Brelima a najavljene su u Šibeniku, Bjelovaru, Rijeci i Osijeku. Naravno uz održavanje raznih radionica, bočice izrađujemo i pojedinačno.

Trenutno nam je jedina zapreka nedostatak odgovarajućih bočica, jer je to jedini materijal do kojeg ne možemo doći, a koji se u bolnicama svakodnevno baca, te iz tog razloga imamo zamolbu i za Vas: Molimo Vas ovom prilikom za otpadne bočice od 5ml do 50ml npr. bočice od cjepiva i sl. Pošto su nam bočice jako bitne za uspjeh naše akcije, molimo vas da nam pomognete skupiti ih, a mi ćemo ih ukrasiti na svoj način. Zahvaljujemo na vašem doprinosu ovoj akciji, u nadi da ćemo unijeti osmijeh i nadu u srca naših malih anđela.

Unaprijed hvala

Post je objavljen 03.11.2007. u 18:27 sati.