Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ski4ever

Marketing

Posljednji skijaški romantičar zaleđen na -20 Celzija!

Brat velike sestre, slalomaš s mnogo peha u karijeri, skijaški učitelj, povjesničar... Sve su to riječi kojima ljudi bliski Svjetskom skijaškom kupu opisuju Ivicu Kostelića. I on doista jest sve to, no više od svega, Ivica je - posljednji romantičar u Svjetskom skijaškom kupu! I tu nema dvojbe. Zbog gotovo savršenog skijaškog stila i tehnike, zbog emotivnog doživljavanja svega što mu se događa na bijelim stazama...

Image Hosted by ImageShack.us


Ovih dana, romantičar “uživa” u svemu onome zbog čega je skijaški kruh doista obložen sa sedam kora; “ugodnih” - 20 Celzijevih stupnjeva, jak vjetar, slaba vidljivost, skijanje po golom glečeru... Nije da ne bi moglo biti bolje, ali se ne žali, kao što se nije žalio ni tijekom svih ovih godina života u sjeni velike sestre. Ivica Kostelić, svjetski slalomski prvak, pobjednik i drugoplasirani slalomaš Svjetskoga kupa, osvajač olimpijskog srebra.

- Vidite kako to već petnaestak godina izgleda ovdje. Spremamo se u tišini, svaki je dan isti. Gore runda za rundom po ledu, u dolini popodnevni treninzi snage na biciklu, u pilani... Ipak, ja očekujem veliku sezonu! Na novim Fischer skijama kao da sam ponovno rođen.

Tko ne vjeruje, neka pričeka početak Svjetskog kupa. Ivica ne obećava pobjede, ali kada kaže “velika sezona”, ona bi svakako trebala sadržavati i pobjednička postolja.

Ustajanje u 6, čekanje žičare do 8.15

Hintertux je specifičan trening “campus” u Europi. Uvjerljivo najpopularniji ledenjak odjednom može ugostiti i po pedesetak klubova i reprezentacija. Mravinjak na stazama je neizbježan i premda svatko ima svoju (plaćenu!) stazu s istaknutom oznakom, uvijek ima onih koji se švercaju. Upravo zbog toga, već oko 6.45 se počinje formirati dugi red za ulazak na kabinsku žičaru što vodi do 3250 m visokog vrha ledenjaka. A ona nikada ne krene prije 8.15! Sat i pol stajanja, da bi “obranio” svoju plaćenu stazu od “osvajača”, toga ima samo u skijaškom svijetu.

Nika “solira” na Pitztalu

Nika Fleiss jedina nije u Hintertuxu. Iako ovdje treniraju sve hrvatske selekcije, ona je na nedalekom Pitztalu. Hintertux izbjegava kad god može, ne voli ga, a i uspomene s ovdašnjih ledenjaka nisu ugodne (pad, nesvjestica, helikopter...). Vijesti s Pitztala su odlične, Nika se vraća u svjetski slalomski vrh praviti društvo Ani Jelušić!

Post je objavljen 22.10.2007. u 13:54 sati.