Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lakozaraditi

Marketing

Zaradite prodajom vlastitih fotografija

Što je "Microstock fotografija"?
Stock fotografijom se podrazumjeva svaka fotografija za koju je ponuđena na prodaju licenca za upotrebu. Licence za upotrebu ovakvih fotografija obično prodaju specijalizirane Stock Photography agencije.
Mogu se prodavati više puta. Jednstavnm riječima, što više fotografija pošaljete agencijama, veća je vaša zarada.
Kupac plati vašu fotografiju, recimo, 3 dolara, vaše je 50%, dakle imate zaradu od 1.50 dolara, od samo jedne kupovine vaše jedne fotografije. A, istu fotografiju može kupiti neogranićen broj kupaca u neogranićenom vremenu, što vrijedi i za sve ostale fotografije koje budete poslali microstock agencijama. Osim toga, zarada se uvećava činjenicom da sve vaše fotografije možete istovremeno prodavati kroz nekoliko microstock agencija.

Za nas i onima pod prostorima (ex yu) predlažem dolje navedene microstock agencije, jer podržavaju moneybookers (online banka), koju mi možemo koristiti. Trebat će vam račun na moneybookers-u, kako bi vam bio isplaćen novac od prodaje fotografija, pa ako nemate otvoren račun, obavezno ga otvorite, jer ćete ga prilikom prijave na microstock agencije, morati prijaviti. Otvaranje racuna je potpuno besplatno!
Zašto da vam fotografije stoje na hard disku???
Ovo je novac koji ćete zarađivati iz mjeseca u mjesec i iz godine u godinu zahvaljujući istom materijalu. Vaša je stvar da li ćete htjeti povećati mjesečnu zaradu prilaganjem novih fotografija ili ne - ono što ste u datom trenutku priložili prodavat će se iz mjeseca u mjesec bez potrebe za Vašim ikakvim dodatnim zalaganjem. Zarađivate novac i kada spavate i kada ste na odmoru i kada ste na svom "ozbiljnom" radnom mjestu. Vaš foto portfolio može postati Vas zlatni rudnik koji će Vam promjeniti život!


Obratite pažnju na sljedeće:

1. Vi morate biti autor svih fotografija
2. Na fotografiji ne smije biti logo firme koja na isti ima autorsko pravo.
3. Obratite pažnju na tehničku kvalitetu fotografije.
4. Neka teme vaših prvih 10 fotografija budu različite.
5. Izbjegavajte prepoznatljiva lica na fotografijama, jer je potrebna suglasnost dotične osobe da bi se fotografija objavila.

FEATUREPICTURES


LUCKY OLIVER
stock photos, royalty free stock photography, photo searchPost je objavljen 04.10.2007. u 15:05 sati.