Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro21

Marketing

Dostojanstvo naroda

Iz kojega razloga svatko šamara našu malu državu?

Zadnjih par godina svjedoci smo da nas šamaraju sa svih strana. Malo nas lupi europska unija, prilično u zadnje vrijeme Haag, pa onda dođe neki trećerazredni političar pa podijeli dva, tri šamar, malo Slovenci i tako konstantno.

Iz kojeg razloga se to događa?

Po mom mišljenju iz razloga što mi nikoga ne ošamarimo to jest zbog toga što jednostavno primamo šamare, i uopće se na njih ne osvrćemo. Još malo pa će nam dostojanstvo naroda biti nepoznat pojam.

Svatko tko se javio i kritizirao, prolazi bez opaske, HDZ se busa u prsa kad je u Hrvatskoj, kad ih se mora čuti u nekoj, isprika na riječi, pripizdini u nadi da će ovi zapamtiti kako su odlučni i kako komunjarama ne smijemo dati da vode ovu državu, pod cijenu državnog udara, slučaj Splitske Rive.



Sad se opet busaju u prsa, nakon što su sve generale otpremili, a da ovi nisu ni bili svjesni da su na putu za Haag.
Šaljemo vojnike u Afganistan, Jordan, sad ćemo u Irak čim malo jače dignu ton. Vojnici su nedovoljno opremljeni, i premalo ih je ali tko vodi brigu o tome.

Ovo ljeto su kao skoro i svako požari bili na sve strane. Mi imamo dva kanadera ispravna, ostala dva su na remontu i ne mogu letjeti. Iako držim da se drugome mora pomoći ako se ikako može, šaljemo pola naše flote, to jest jedan kanader, na 7-8 dana u Grčku, a cijela Europska unija šalje ih 7, a mi sposobni jedan i desu nam se Kornati (ne ponovilo se). Sve da bi nas netko potapšao po ramenu.

Slijedi slučaj ZERP-a ili neproglašavanja ribolovnog pojasa na Jadranu. Ne daju nam Slovenci koji jedva da imaju more, a proglasili su ZERP i Talijani koji su ga također proglasili, a mi ne smijemo.

I tako se lijepo skidaju gaće kad god netko nešto zatreba.

Zanima me da li ćemo doživjeti da jedan političar reče ne u interesu ove države.


Post je objavljen 04.10.2007. u 10:21 sati.