Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/pricesistocnestrane

Marketing

LAKU NOĆ, MIŠEVI

Na jednom od onih sumnjivih uglova, stajao je oglasni stup. Na njemu se šarenili pozivi, informacije, obavijesti, dojave. Samosvoj zastade. Ionako je imao svo vrijeme ovog svijeta, a cilja ni na vidiku. Čitao je: Obavještavamo svu rodbinu i prijatelje da je naš dragi P.K. blago u gospodu preminuo i tako se spasio 76-ogodišnje agonije...; subota, 20h, velika zelena površina, nastupa najpoznatiji zavijač glasnica na ovim prostorima...; prodajem majku za dva impulsa na telefonu ili mijenjam za neku koja ne brine...; rado ustupam prava na loše misli bez naknade i autorskih ovlasti...; tražim srodnu dušu koja ne zna s brojevima, ali će se dobro snaći s ovim - 051/ 443 43 4433. Nije odolio. 051/443... na dlanu.
U svom malom svetištu, dugo je zamišljao ishod poziva.
Ma, kvragu i sumnja! Zovem.
...
-Halo... Halo? Tražite nekog?
-Pa, da. Ja... Ovaj... Vi ste dali oglas da tražite.
-Jesam li našla?
-Ako niste do sada.
-Mislila sam... Sad je vrijeme između noći i jutra. Već sam se uplašila da će netko nazvati u neko nenormalno, ljudsko doba, ali... Dobro da ste nazvali sada. Baš sam otresla sve propisane standarde k`o prhut sa revera.
-Drago mi je da ste budni.
-Nemojte puno govoriti. Pustite tišinu na slušalicu. Tako ću već znati...

Tišina je trajala taman toliko da sazna nešto više od samog broja na oglasnom stupu. Sutra će se naći. U neko normalno, neljudsko doba. Između noći i jutra.
Na stropu se počeše projicirati slike. Sephija efekt. Još jedini koji ima dušu. Pratio ih je do ključnog trnutka. Onog koji zaustavlja dah i poslije kojeg više nema puta za gore. Samo je zaspao.

(sanjajte neke svoje sephije. moje su odavno odsanjane, al` jednom... jednom ću ih i dosanjati)

Post je objavljen 01.10.2007. u 23:18 sati.