Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/juznaamerika

Marketing

Argentina domaćin nogometnog prvenstva u duginim bojama

BUENOS AIRES, 25. rujna 2007. (Hina/DPA) -
Argentinski glavni grad će ovaj tjedna ugostiti jedno neobično prvenstvo, Svjetsko prvenstvo u nogometu za homoseksualce, koje se po prvi put u svoj desetogodišnjoj povijesti, održava u južnoj Americi.

Iako razina igre u Parque Sarminetou, gdje će se igrati utakmice između 28 ekipa, možda neće uvijek biti najbolja do subotnjeg finala, sudionici ističu da su na prvenstvo došli prvenstveno radi druženja, dok je proglašavanje pobjednika i dodjela trofeja sporedna stvar. U slučaju da nije jasno o kakvom se prvenstvu radi, glazba koja će otvoriti turnir za 28 ekipa u ponedjeljak, Madonnina je pjesma "Hung Up."
"Tu se radi zapravo o prijateljstvu, izlaženju i zabavljanju. Mi samo uživamo", kazao je jedan od sudionika David, branič u londonskim Titansima.
I dok iskusne ekipe iz Europe, Kanade i SAD-a inzistiraju na rekreacijskom apsketu ovog neobičnog prvenstva, južnoameričke ekipe, koje su debitanti na ovom prvenstvu - inzistiraju na sportu.
"Nama je igra važnija od zabave. Uzbuđeni smo jer prvi put sudjelujemo na ovakvom događaju", kazao je Čileanac Rolando Munoz.
I dok neki argentinski igrači igraju u argentinskim klubovima, većina ih je tek došla u Buenos Aires i prije početka turnira odmah otišla pogledati nogometnog diva Boca Juniors.
Svi, međutim, žele istaknuti normalan karakter homoseksualne zajednice te pozdravljaju priliku da se slika o homoseksualcima ne povezuje s noćnim klubovima i promiskuitetom.
Većina je ekipa sama platila put, dok su Čileanci bili toliko sretni da im vlada plati sve troškove.
Najstariji homoseksualni nogometni klub je newyorški Ramblers osnovan 1980. godine.
Sudionici Svjetskog nogometnog prvenstva za homoseksualce ističu da su vrlo ponosni što je to natjecanje za homoseksualce, a nogomet smatraju alatom za integraciju u društvo.

Post je objavljen 28.09.2007. u 15:34 sati.