Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogzatunere

Marketing

VW koncept nadahnut Bubom

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Volkswagen je predstavio up!, najavu narodnog automobila za 21. stoljeće, sa stražnje ugrađenim motorom i stražnjim pogonom. Kao nadahnuće je poslužila legendarna Buba.

Koncept predstavljen u Frankfurtu jedinstven je po sustavu preklapanja i uklanjanja sjedala. Sva sjedala, osim vozačkoga, mogu se preklopiti ili posve ukloniti kako bi se oslobodio dodatni prostor za prijevoz tereta.

Izvađena sjedala moguće je pohraniti u prtljažnik sprijeda ili u stražnji teretni prostor. Konzolom dominira multifunkcionalni ekran osjetljiv na dodir, kojim se pristupa navigaciji, radiju, klimi i drugim sustavima. Drugi je ekran smješten ispred vozača i pruža najosnovnije informacije, poput brzine, temperature ili količina goriva u spremniku.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
up! je dugačak samo 345 i širok 163 cm, ali skromne vanjske dimenzije skrivaju unutrašnjost, koja je spremna primiti četiri odrasla putnika. Još uvijek nisu poznati detalji po pitanju mehanike, no očekuje se kako će up! pokretati turbobenzinac malog obujma.

Nijemci su odlučili igrati na provjerenu kartu. up! će prije svega konkurirati trojčekima – Toyoti Aygo, Citroënu C1 i Peugeotu 107.
Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Za uspjeh će, osim popularne značke, morati ponuditi više za najmanje podjednaku cijenu, no već sada budući mini Volkswagen djeluje primamljivije od navedenog trojca, piše autoklub.hr.

Post je objavljen 17.09.2007. u 00:56 sati.