Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/andromeda7prava

Marketing

Humanizam na djelu

Na ovo me potakla jedna reklama. Gledam TV i reklama T-mobile-a za pomoć stradalim vatrogascima i njihovim obiteljima. I sad što je tu čudno?

Pa koji smo mi licemjeri! Svi mi skupa. Cijela država, ljudi, državni aparat, da ne nabrajam. A zašto? Pa zato jer je T-mobile pokrenuo tu akciju iz grižnje savjesti jer na Kornatima nema baš najbolji signal za mobitel. Ali nije samo to ono što mene muči u tome licemjerju.

Pažljivo pročitajte cijeli tekst te reklame. I sad se pitate što je tu čudo? Pa sve je u redu. Želi se ljudima pomoći. E sad, dolazimo do onog najlicemjernijeg. Iznos je toliko i toliko kuna i lipa sa PDV-om!!!! S PDV-om!!!! Dobo, jel ta država mora i na tuđoj nesreći zarađivati i puniti blagajnu??? Jel taj prokleti PDV baš mora biti uključen na humatirne akcije??? Jel se ne može toga odreći??

I nije to samo slučaj sada kod nesretnih vatrogasaca. Uvijek i u svakoj humanitarnoj kampanji mora se uzeti dio kolača za državvni aparat! Dobro, pa nismo baš toliko siromašna država. Pod time mislim na državni aparat, ne na ljude i stanovništvo, pa da moraju kamčiti kao kakvi kamatari taj PDV iz humanitarnih akcija.

Zar to nikoga ne smeta? Zar vas ne zažulja što od 6,10 kn po pozivu preko pola kune ide u državni džep???? Umjesto da i to ide potrebitima?

Pa zar je svijet došao do toga da se i na nevolju porez napalćuje?


Post je objavljen 09.09.2007. u 12:16 sati.