Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flatteri

Marketing

Prekrasni mali rottweileri!!

ROTTWEILER

osnovno o rotweilerima:

Kategorija po FCI (I-X): Grupa 2, Sekcija 2 (FCI-147)

kategorija po AKC: Working Group

Težina psa: od 42 kg (ženke)
do 50 kg (mužjaci)

Visina psa: 56-63 cm (ženke)
61-68 (mužjaci)

Uporaba: Pratitelj, čuvar i radni pas

Opći izgled:

Rottweiler je srednje visok do visok pas, robustan, ne pretežak. Svojom smirenošću i snažnim mišićavim tijelom ostavlja utisak dostojanstvenog i sigurnog psa, spremnog da čuva i prati svog gospodara. Važne proporcije. Dužina tijela ne smije biti duža od visine za više od 15%.


Image Hosted by ImageShack.us


povijest pasmine:

Rottweiler pripada jednoj od najstarijih pasmina pasa. Preci mu dosežu čak u doba Rimskog carstva. Rimske legije u svojim ratničkim pohodima, prelaskom preko Alpa, naseljavaju prostore današnjeg grada Rottweila koji su bili strateški vrlo važni. Rimljani su sa sobom vodili i svoje pse koji su im čuvali stoku i pomagali u borbama. Dolaskom na osvojena područja rimski psi dolaze u kontakt s psima starosjedilaca, te iz tog križanja nastaje nova pasmina pasa.

Rottweilera su i često zvali Metzgerhund (mesarski pas), zato što je služio mesarima-trgovcima za čuvanje stoke. Prodajom stada stoke prodavan je i pas koji ga je čuvao na taj se način Rottweiler nastanio na širem prostoru zapadne Europe. Razvojem željezničkog prometa i prijevoza stoke za Rottweilera dolaze teški dani.. Gotovo je došlo do nestanka pasmine.

Zahvaljujući kinolozima koji su cijenili njegovu, privrženost, snagu i karakter, počeli su ga uzgajati kao (uporabnog) radnog psa.


Tako je Rottweiler ? Metzgerhund postao dobar pas čuvar, pratilac i pas za vuču. Početkom 20.stoljeća, nakon temeljite provjere radnih osobina, njemačka policija Rottweilera uvrštava u grupu policijskih pasa. Godine 1910. upisan je i zvanično kao policijski pas.


Image Hosted by ImageShack.us



To bi bilo to o rottweilerima.
Ako vas zanima nešto više o toj pasmini posjetite ovaj blog: rotvajler ben








Post je objavljen 04.09.2007. u 11:01 sati.