Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/efzzabok

Marketing

Počele pripreme

Ovog je ponedjeljka objavljena prozivka i počelo se s treninzima u zabočkom košarkaškom prvoligašu Zabok-Zabokyu. Na prvi trening odazvalo se 15 igrača, opravdano su izostali tek Peklarić i Baričević koji se ekipi priključili u utorak. Odavno već nije viđena takva igračka gužva pod zabočkim obručima. Prvi se igračima obrati predsjednik kluba Božidar Tkalčević, te od igrača zatražio da časno nose zabočki dres i da na svakom treningu i utakmici daju sve od sebe. Nakon njega , igračima su poruke uputili i dopredsjednik kluba Davorin Posavec i sportski direktor Vladimir Huis.

Ozbiljne pripreme

Završnu riječ imao je naravno, trener Dragutin Črnjević. U jednom, priličnom ozbiljnom izlaganju, osim na planu priprema osvrnuo se na odnos igrača prema klubu. -Nećemo trpjeti nikakvu neodgovornost, kako na treningu tako i na utkmici. Iz dana u dan borimo se da vam osiguramo sredstva za sezonu i da vam pružimo što bolje uvjete, pa od vas očekujemo da date sve od sebe. Tko nije spreman za to bolje da sada odustane-ozbiljan je bio črnjević. Za sada će Zabok tenirati u dvorani O.Š. Gjalski, a 16. kolovoza očekuje ih testiranje na FFK u Zagrebu. Već dan kasnije putuje se na Bjelolasicu, gdje će se ostati do 22. kolovoza, a trenirat će se tri puta dnevno. Izvjesno je da će se odigrati prijateljska utakmica s ruskim Lokomotivom 13. rujna u Poreču, a vrlo je vjerojatno da će se nastupiti na turnirima u Karlovcu i Crikvenici. Održat će se i memorijalni turnir Katran, najvjerojatnije u Bedekovčini. Do sredine desetog mjeseca, kada počinje prvenstvo, Zabok će jedan produženi vikend boraviti u Termama Olimije, gdje će se odigrati i dvije prijateljske utakmice sa slovenskim A-1 i B-1 ligašem. Sve u svemu, do početka sezone odigrat će se minimalno 10 prijateljskih utakmica. Tempo će biti zaista paklen, red košarkaškog kluba zasigurno će se podići na jednu puno, puno višu razinu. Za potrebe treninga, trener Črnjević opremio je i teretanu u kojoj istovremeno može vježbati 12 košarkaša. Sve do kraja studenog, zabočki će košarkaši tri dana u tjednu imati po dva treninga dnevno. Uz ovakvu ozbiljnost i mukotrpan rad ni rezultat ne bi smio izostati.

Brojna pojačanja

Na prozivci smo zamjetili čak 6 novih igrača. Sasvim je sigurno da svi oni, osim Ivanova koji je potpisao ugovor, neće ostati u klubu. Na prvom treningu posebno su se svidjeli Igor Marić iz Dubrave i 206 centimetara visoki Ivan Sarić koji je došao iz Kanade. Osim njih , tu su još i Marko Sandrić igrač Cedevite, Zvonimir Novak iz Osijeka 2006., te Domagoj Norac iz Dubrave. Nije isključeno da se pojavi još neki novi igrač, ali samo oni koji će biti bolji do postojećih moći će nositi zabočki dres. Najveći uspjeh kluba tek se povremeno spomene, trener, uprava i igrača maksimalno su usredotočeni na novu sezonu. Intezivno se pregovara i sa brojnim sponzorima, a u drugoj polovici osmog mjeseca kada prestanu godišnji odmori mnoge će stvari i na tom planu biti znatno jasnije.

Post je objavljen 16.08.2007. u 21:33 sati.