Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/globabloga

Marketing

TIŠNJANSKI RETCI

Da se malo javim s mora, iz najdražeg mi Tisnog. Vrijeme brzo prolazi, eto još sutra i u ponedjeljak rano krećem za Zagreb. Smještena sam poprilično dalje nego inače pa imam dosta do svoje omiljene plaže. Ima hodanja oko 15 minuta, pa ono kad nešto zaboravim udaram glavom u zid jer prelijena sam opet vraćati se u dućan po išta nego skapavam neko vrijeme od gladi i spremam se na cjelodnevni izlet. U torbu obavezno stavim sve što mislim da bi mi bilo potrebno kroz vrijeme provedeno na plaži i u okolnoj šetnji mjestom. Obavezno i križaljke putuju samnom da ne zapostavim skroz mozak, cd-player, fotić, maslinovo ulje i hrpu sitnica koje najčešće ni ne pogledam. Našla sam si ekipu koju znam od prošlih godina.

Prvi dan kako sam stigla bio je blues koncert na poratu, pa sam se nauživala već prvi par sati obitavanja u selu. Nedugo nakon dva dana bila sam i u Tribunju kod nekih koje sam također slučajno upoznala (kako to uvijek biva) i na izlazak u Zadar (koji nažalost nisam previše vidjela koliko sam bila pijana), no ipak valja se pohvaliti. Danas očekujem igre na korentu i kasnije koncert Prljavog kazališta. Bit će ludo. Pije se svaku noć i ne znam kako ću to sve preživjeti. Učenje nekako kampiram i jednostavno ove vrućine i bijele papire sa sitnim slovima nisu mi previše zanimljivi, pa uvijek smislim neki izgovor kako odgoditi. Ma, uostalom vjerujem da ću to već naučiti, ali žao mi je što sam tako slaba.

Imala sam i bliski susret s psom lutalicom od kojeg su mi se noge tresle ostatak večeri. Išla sam u šetnju kroz i dosta se udaljila od mjesta. Uočila sam mamu s dvoje djece u kolicima kako tjera psa jer očito nije baš super raspoložen. Krenula sam se spuštati do Trga kad je pas posrnuo na sve nas. Išla sam ih spasiti, a na kraju se i ja usrala ko galeb. Ipak se psi boje većih skupina ljudi pa ih je tako najlakše potjerati. Svejedno osjećala sam se dobro, kao da sam obitelj izvukla iz ralja kita ubojice.

Noći su ovdje dosta hladne, puše, a jučer je i kiša padala cijelu noć pa smo ostali u kući kod jednog prijatelja i igrali jumb, malo pili i smijali se nekim glupim rimama koje smo bacali kao iz rukava.

Meni je ovdje toliko dobro da nemam nikakvih primjedbi osim smještaja, no bolje išta nego čamiti u Zagrebu. Kad stignem čeka me zgotovljavanje preuređenja sobe i ponovno prepuštanje radnim obvezama i rutini kvarta.

Toliko od mene* Pusa iz Tisnog*

Post je objavljen 04.08.2007. u 12:55 sati.