Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matocivic

Marketing

5. sjednica općinskog vijeća

ZAPISNIK
sa 5. sjednice Općinskog vijeća Općine Babina Greda održane dana 19. lipnja, 2007. godine sa početkom u 20,00 sati.
Nazočni: Mirko Babić, Zoran Dominković, Dejan Gregić, Ivica Stojanović, Mirjana Vuković, Tomislav Stojanović, Kristijan Katušić, Antun Omazić, Marija Gregorović, Mato Civić, Željko Grgić, Pavo Barić.
Članovi Općinskog poglavarstva: Marko Mrkonjić, Maja Vuković
Predsjednik Općinskog vijeća pozdravio je nazočne te predložio slijedeći

Dnevni red:
1. Zapisnik sa 4. sjednice Općinskog vijeća,
2. Donošenje Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2007. godinu,
3. Donošenje Programa održavanja komunalne infrastrukture za 2007. godinu,
4. Donošenje Programa javnih potreba u kulturi za 2007. godinu,
5. Donošenje Programa javnih potreba sportskih udruga za 2007. godinu,
6. Donošenje Programa javnih potreba u predškolskom odgoju za 2007. godinu,
7. Donošenje Socijalnog programa za 2007. godinu,
8. Donošenje Plana javne nabave u 2007. godini,
9. Imenovanje Povjerenstva za otvaranje ponuda u postupku objavljenih natječaja i javnih nadmetanja,
10. Rješavanje prispjelih predmeta.

Antun Omazić - dao je primjedbu na dnevni red stoga što nema točke "Izvješće o radu Općinskog poglavarstva" te točke "Razno". Moli da se za slijedeću sjednicu Općinskog vijeća uvrste ove dvije točke u dnevni red.
Predsjednik Općinskog vijeća je rekao da će se to uvrstiti u dnevni red za slijedeću sjednicu te je upitao da li se nazočni slažu sa predloženim dnevnim radom.
Dnevni red je jednoglasno usvojen.

Točka 1.
Antun Omazić - rekao je da vijećnici nisu dobili na uvid Odluku o izmjeni i dopuni Statuta Općine Babina Greda pod točkom 3. sa prethodne sjednice.
Predsjednik Općinskog vijeća je dao primjerak odluke gospodinu Mati Čivić koji je na prošloj sjednici istu zahtijevao.
Mato Čivić dostavio je predsjedniku Općinskog vijeća vijećničko pitanje u pisanom obliku. Na upit predsjednika da li se zapisnik sa prethodne sjednice usvaja, nakon glasanja se konstatira daje zapisnik sa prethodne sjednice usvojen sa 8 glasova "ZA" i 3 glasa "SUZDRŽAN" .

Točka 2.
Predsjednik Općinskog vijeća rekao je daje u materijalima za sjednicu prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture od strane Općinskog poglavarstva. Na prijedlog nije bilo primjedbi te se nakon provedenog glasanja konstatira daje sa 7 glasova "ZA" i 4 glasa "SUZDRŽAN" donesen prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2007. godinu.

Točka 3.
Predsjednik je dao na diskusiju predloženi Program održavanja komunalne infrastrukture za 2007. godinu.
Antun Omazić- upitao je vezano za točku II pod 1. Programa da li je potrebno stajati "sanacija divlje deponije na groblju" Načelnik je odgovorio potvrdno.
Nakon provedenog glasanja konstatira se daje sa 7 glasova "ZA" i 4 glasa "SUZDRŽAN" donesen Program održavanja komunalne infrastrukture za 2007. godinu.

Točka 4.
Predsjednik Općinskog vijeća je otvorio raspravu na prijedlog Programa javnih potreba u kulturi za 2007. godinu.
Antun Omazić kaže da nije siguran daje potrebno vršiti korekciju dosadašnjih Programa u kulturi te je upitao da li je bio neki natječaj za ostala sredstva u iznosu od 31.500,00 kuna kako će se rasporediti. Nadalje pod točkom 2.a) prijedloga Programa, smatra da nije korektno da se čitaonicama koje cijelo vrijeme rade i svojim sredstvima održavaju prostor izdvoji po 2.000,00 kuna, a Poljodjelskoj čitaonici iznos od 30.000,00 kuna koja godinama nije bila aktivna.
Načelnik je odgovorio daje Poljodjelska čitaonica u takvom stanju da se mora srušiti te je ovaj iznos sredstava simboličan, a ostale su čitaonice svake godine dobivale određeni dio sredstava.
Antun Omazić - kaže da shvaća pziciju, ali su sredstva nerealno raspoređena. Konkretno, Čitaonica Ritić koja ide u adaptaciju, a nije do sada dobivala sredstva, bilo bi dobro da se stavke korigiraju i da se ovoj Čitaonici da 10.000,00 kuna. Načelnik je istaknuo da nitko ne osporava ovu mogućnost sukladno točki 5. Programa.
Pavo Barić stigao.
Pavo Barić se javio za riječ te upitao da li je potrebno u nešto ulagati što se ne održava te da se sa 30.000,00 kuna neće ništa napraviti, a neće nitko da održava i pokosi travu oko Čitaonice, a sa 30.000,00 kuna se ne može ni WC izgraditi. Nakon diskusije predsjednik Općinskog vijeća dao je na glasanje prijedlog javnih potreba u kulturi za 2007. godinu. Nakon provedenog glasanja konstatira se da je usvojen prijedlog Općinskog poglavarstva te se donosi
Program javnih potreba u kulturi sa 7 glasova "ZA" i 5 glasova "PROTIV".

Točka 5.
Predsjednik Općinskog vijeća dao je na raspravu prijedlog Javnih potreba sportskih udruga za
2007. godinu.
Antun Omazić - kaže da mu nije jasno vezano za NK "Sokadiju" jer što je u nižem rangu, sve
joj se više sredstava odobrava te ističe da ovo nije pravi put za sređivanje odnosa u nogometu.
Treba sagledati rješenja na duge staze te je upitao na što se odnose sredstva za ostale sportske
aktivnosti u iznosu od 15.000,00 kuna.
Načelnik - kaže da je za sada to Tae-kwon do, a neznamo da li će biti još sportskih aktivnosti.
Pavo Barić - kaže daje on bio u Klubu i da se ne slaže sa gospodinom Omazić jer je
85.000,00 malo, a da li će "Šokadija" biti u ovom ili onom rangu to nije bitno. Bitna je
aktivnost i zabava. Mišljenja je da oko djece traba dati više truda.
Načelnik - kaže daje potrebno djeci omogućiti treninge sa početkom školske godine.
Antun Omazić - predlaže za Školu nogometa još sredstava.
Pavo Barić - treba platiti stručnu osobu i drugačije ustrojiti jer se svi tamo ponašaju kako tko hoće. Predlaže da tko je predsjednik "Šokadije" bude predsjednik svega.

Točka 6.
Jednoglasno je donesen Program javnih potreba u predškolskom odgoju za 2007. godinu.

Točka 7.
Jednoglasno je donesen Socijalni program Općine Babina Greda za 2007. godinu.

Točka 8.
Plan nabave za 2007. godinu donesen sa 9 glasova "ZA" i 3 glasa "SUZDRŽAN".

Točka 9.
Mirjana Vuković ispred Odbora za izbor i imenovanja predlaže za članove Povjerenstva za otvaranje ponuda u postupku objavljenih natječaja i javnih nadmetanja slijedeće: Tomislav Stojanović, predsjednik, te članovi Zoran Dominković, Jakob Verić, Tomislav Markić, Miljenko Grljušić.
Donosi se Odluka o imenovanju Povjerenstva za otvaranje ponuda u postupku objavljenih natječaja i javnih nadmetanja po prijedlogu Odbora sa 7 glasova "ZA" 3 glasa "PROTIV" i 2 glasa "SUZDRŽAN".

Točka 10.
Jednoglasno se donosi odluka o aneksu ugovora o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu RH sa zakupoprimateljima Matom Katušić (k.č.br. 2607 i 2608) i Antunom Stojanović (k.č.br. 2720) te odluku o raskidu ugovora sa zakupoprimateljima Mariom Knežević iz Gundinaca (k.č.br. 2623) i Marijanom Kokanović iz Gundinaca (k.č.br. 2606), zbog ostvarenog prava na povrat poljoprivrednog zemljišta ovlaštenicima Mati i Ivici Krnić.

Antun Omazić je upitao nakon iscrpljenog dnevnog reda stoje sa Programom međugeneracijske solidarnosti jer je ovo pitanje dosta prisutno u javnosti. Načelnik je odgovorio da za 4 radnice ističe ugovor na određeno vrijeme koji se ne može produžiti stoga što nakon tri godine ugovora na određeno vrijeme, ovaj ugovor prelazi u ugovor na neodređeno vrijeme. Stoga se mora ugovor prekidati jer je problem 3 godine. Pavo Barić kaže da radnik ima nakon tri godine radnog staža na određeno vrijeme , pravo na otpremninu. Predsjednik Općinskog vijeća rekao je daje sve provjereno kod odvjetnika te se utvrdio razlog.
Antun Omazić - misli da nije problem u otpremnini te smatra ako nema krupnih problema, da
program treba ići dalje kao do sada.

Dovršeno u 21,20 sati.


Post je objavljen 22.07.2007. u 16:24 sati.