Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/lemonshine

Marketing

Baby steps...



Da bi ljudima život lakše tekao svi žele postati snažniji i očvrsnuti no ne shvaćaju da tako zapravo djetetu pokazuju krivi način.... To je nešto većini neshvatljivo. Čak i ljubav uskraćujemo voljenima da bi očvrsnuli. I onda mi nakon što to činimo govorimo kako je ovaj svijet pokvaren. Mi ga na taj način činimo takvim jer pokušavamo svoju djecu prilagoditi "okrutnom" svijetu. To je pogrešno. Način na koji se djecu uči kako se odnositi prema drugim ljudima:npr. kad te netko uvrijedi - vrati mu- i to onda znači: budi još gori od njega. Kad se tako odnosi prema djetetu ono sigurno neće odrasti u pametnu i neiskvarenu osobu kakvu bi svi htjeli upoznati, već će postati onaj prostak s cigarom u ustima za kojeg čim ga vidite pomislite: idiot. Sad bi se najvjerojatnije mnogi zapitali: a kako onda pravilno postupati s djetetom?
To jedino možemo otkriti tako da uočimo djetetove potrebe i ne zanemarujemo njegove želje.Nikakv stručni savijeti ne pomažu, samo ljubav.

Televizija i videoigrice

Televizija djetetu može pomoći jedino ako gleda realistične filmove a ne pucačinu ili bajke. Pomoći mu da upozna svijet oko sebe. Ponekad je i televizija korisna. Ali agresivne videoigrice nikad tako da je bolje da svome dijetetu do desete godine ne kupujete playstation jer u ranijoj dobi može imati štetan utjecaj na nj. Muško dijete nemojte previše učiti pristojnom ponašanju jer se u teenagerskoj dobi može pobuniti ili izgubiti na svojoj muškosti. ali i tako nije jednako dobro žensko dijete premalo učiti urednosti jer to može dovesti do problema kasnije.

Bajke nisu baš uvijek bajne

Vaše dijete ne bi trebalo previše gledati ili slušati bajke jer to može dovestido toga da ono kasnije miješa realnost sa maštom i ne samo to. Jeste li primjetili da su svi zločesti likovi ružni a svi dobri lijepi(quasimodo je izuzetak). nemojte se čuditi ako se dijete počme rugati drugom dijetetu zbog npr. klempavih ušiju. U podsvijesti mu ružniji ljudi postaju neprijatelji. Ali bajke nisu jedini razlog stvar je još i u tome kako se njihovi bližnji ponašaju prema tim ljudima ne shvačajući da dijete njh oponaša u jer jos nije izgradilo svoju osobu,svoje ja.

Post je objavljen 17.07.2007. u 14:22 sati.