Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shakirano1

Marketing

Shakira - biografija

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Shakira Isabel Mebarak Ripoll puno je ime i prezime super popularne Shakire. Rođena je 2. veljače 1977. godine u Kolumbiji u mjestu Barranquilla (Barankilja) koje spominje i u svojim pjesmama. Pisati i pjevati je počela sa osam godina. U desetoj godini prijavila se u školski zbor, no odbili su je jer ima – prejak glas! Njeni prijatelji su je zadirkivali da ima glas kao koza.
Zatim se natjecala na televizijskom dječjem natječaju, Vivan Los Ninos, a između desete i trinaeste godine Shakira je nastupala na raznim priredbama u Barranquilli i postala prava lokalna zvijezda. Iako u početku nije baš sve krenulo lako, a neki su čak smatrali da je Shakira izgubljen slučaj, na audiciji za tvrtku Sony svi su bili oduševljeni i odmah je dobila priliku napisati i snimiti prvi album. Bilo je to još 1991. u njenoj 13. godini, album se zvao Magia i na njemu su bile sve pjesme koje je pisala od svoje osme godine.
Nakon drugog albuma, u 15. godini, odlučila je napraviti pauzu i završiti srednju školu. I do sada je izdala već trinaest albuma!
Vratila se 1995. a prvi album na engleskom snimila je 2001. Taj album, Laundry Service, prodan je u gotovo 15 milijuna primjeraka. A zatim slijede nagrade za nagradom! Singl Hips don't lie trenutno je najslušanija pjesma na svijetu.
Osim svega Shakira se bavi i dobrotvornim radom. Osnovala je dobrotvornu udrugu za zaštitu od nasilja u Latinskoj Americi jer želi svoju planetarnu popularnost iskoristiti i za pomoć ljudima.



Image Hosted by ImageShack.us

Album Laundry Service (1995. godine)

A evo njene prve pjesme:
Shakira - Magia






Post je objavljen 13.07.2007. u 10:00 sati.