Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/djuro007

Marketing

Felix Magath priprema pravi dvoboj s plavima

Momčad Wolfsburga stiže u Zagreb u popodnevnim satima. Dan uoči utakmice, trener Ivanković iznio je svoja razmišljanja o prijateljskom okršaju s momčadi koja u nadolazećoj sezoni ima ambiciju zasjesti na sam vrh Bundeslige.

- Utakmicu tretiramo kao generalnu probu za Azerbajdžan i sezonu koja je pred nama. Veselim se tome, a naša momčad se u međuvremenu nadopunjuje. Bit će to sjajna provjera razine spremnosti i kvalitete koju imamo te uvid u ono što trebamo popraviti, istaknuo je trener.

Za odluku o konačnom sastavu postoje dvije dileme u zadnjim redovima. Hoće li to biti Etto ili Ćorluka koji je na treninzima potvrdio formu te Čale ili Carlos ili pak Carlos ili Schifo. Ostatak ekipe biti će sastava: Drpić, Vukojević, Pokrivač, Sammir, Šokota, Tadić i Modrić. Na golu nijemac Koch.

Rezultat je bitan bez obzira na kateogriju utakmice, ali neće djelovati na cjelokupno stanje momčadi.

- Pozitivan rezultat bio bi ohrabrenje i pridonio pobjedničkoj atmosferi, a uz to je i važan pokazatelj igre. Naše ambicije i ciljevi već su poznati. Utakmica će biti dragocjeno iskustvo za naše mlade igrače, smatra 'profesor'.

Image Hosted by ImageShack.us


Sportski direktor kluba, Zoran Mamić, proveo je nekoliko sezona u Bundesligi. Klub ocjenjuje kao ambiciozan te, s recentnim pojačanjima, jedan od najboljih u Njemačkoj.

- Imaju Costu koji je došao iz Porta, rumunjske reprezentativce te Marcelinha koji je zasigurno najveća zvijezda. Felix Magath vruhunski je trener, ali i menadžer kluba – obnaša sve funkcije. Klub je dobio snažna pojačanja, a poznato je i da veliki VW-ov koncern stoji iza njih, objasnio je.

No, i Dinamo se pojačao. Dvadesetogodišnji Brazilac iz Fluminensea, Osmar Ferreira Junior, novi je ofenzivni igrač. Kapaciteta je da u skorijoj budućnosti zadovolji što Dinamo želi. Stručni stožer će procjeniti je li ono što klubu odmah treba ili će ipak bolje odgovarati u budućnosti.

- Nismo ga vidjeli uživo nego na materijalima, praćen je duže vrijeme. No, klub ima izuzetno dobre suradnike na honorarnoj osnovi. Tu su najbolja skautska mreža u njemačkoj te Gama koji je bio izbornik brazilske juniorske preprezentacije. Obavjestili su nas o mnogim dobrim igračima koji nisu financijski rizik, istaknuo je sportski direktor.

Brazilac je u U-18 bio suigrač Sammiru koji ima samo riječi hvale za njega, a u prošloj je sezoni za mlađu dobnu kategoriju bio najbolji strijelac s četrdeset i pet golova.

Post je objavljen 12.07.2007. u 14:09 sati.