Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aldaron

Marketing

neki tamo naslov



Jel znate kaj znači "Biodh saol maith agat", ili "Slainte!"? Pa naravno da ne znate. Al tata zna, pa ću vam to sve ja lijepo sada objasniti.
Ono prvo je irski keltski (ili irish), i znači, ništa drugo nego: "živi dobrim životom" ("live a good life"). A ovo drugo je škotski keltski (ili scottish gaelic), a znači "u zdravlje". To je za mene drito ko jing i jang. "Nemreš živit dobrim životom ak ne voliš pivu" kažem ja nevjernicima.
U biti oču reć, tj. napisat, (jer moram nekaj napisat, jerbo pišem post, a ne znam šta ću napisat, nego ovo kaj sad pišem ću napisat) da sam oborio svoj vlastiti (čitaj moj) rekord u otvaranju žuji, i likvidiranju njihovih tekućih žiro računa (čitaj sastojaka). I sada taj rekord iznosi 17 pivi. Skoro cjela gajba (čitaj kak sam fensi). Ne želim imenovat ni vrijeme ni mjesto obaranja rekorda. Samo ću reć da je bio roštiljćek, i da je bio prije par dana.
Nemojte me krivo shvatit, ja nisam alkić niti šeks. Ja pijem tak dugo i tak puno dok ne skužim da moram prestat, il ću bljuvat, il bit mamuran drugi dan. Pa bih se onak filozofski zapitao: zakaj ljudi cugate ko ludi bez pameti, pa onda bljujete po jarku, šlepate se po cesti, pužete po podu, ližete starke (nećemo ih imenovat),..., a drugi dan ste u komi. I onda za par dana, izvalite kak je bilo baš jebeno, i jedva čekate kad će opet bit neka roštiljada, neki tulumčić, il tak nekaj. Pa kaj je to vama jebeno?!
Moj savjet: uživajte u piću, al nemojte se ubit ko stoka, kak se kaže u narodu.
A znate zakaj se dosta vas "ubija ko stoka"? Zato kaj vam je bed reć da nemrete podnjet još malo alkohola. Pa onda cugate, pa onda bljujete, pa onda vam je loše. Pa onda izvalite "kak je ovo jebeno, moramo ponovit", iz razloga jer da to ne kažete ne bi bili kul, tj. priznali bi da vam nije ljepo bljuvat i precugat se. A ja vam velim da je baš kul gledat druge kak se "preseravaju" ko može više popit, a na kraju ispadne da je pitanje: tko će obojicu odvest doma. Na početku roštiljade frajer, a na kraju pijani idijot, koji tu negdje oko vas leži, a vi smišljate ko će ga nosit doma.
Tak da sam htio sam reć uživajte u životu pijući pivu, a ne lokajući sam da budete kul. Jer kul ste prvih pol sata. Sljedećih 2 sata ste legenda. A zadnjih 4 sata ste idijot koji oko sebe čuje (ako čuje) samo: "makni ga od mene, bacite ih tam na travu".
Pa zanima me kak će te okomentirat ovaj post.

Slan leibh

Post je objavljen 07.07.2007. u 00:01 sati.