Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/flatteri

Marketing

Peseki i peseki i naravno opis pasmine!!!

Nisam napisala puno pasmina, a jedna od njih je i bernski planinski pas!!!wavemah

BERNSKI PLANINSKI PAS

Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 1969-12-31

Skupina:
II. FCI skupina - Pinčeri, šnauceri, molosi, mastifi i švicarski planinski psi

Zemlja porijekla:
Švicarska

Namjena:
Nekad gonič stoke i pas čuvar, danas pas čuvar i kućni pas.

Veličina:
Visina mužjaka iznosi između 64 i 70 cm, visina ženke između 58 i 66 cm.

Dlaka:
Dlaka je poluduga, ravna ili lagano valovita (nikada kovčava) s gustom poddlakom. Klasične švicarske boje su crna, sa smeđim poljima na licu, iznad očiju i donjim dijelovima nogu. Na prsima, na kraju repa i na šapama su bijele pjege.

Njega:
Potrebna je njega posebno na mjestima gdje se dlaka lako zamrsi (zastavice, okovratnik, podlaktice, iza ušiju). Treba ga četkati i češljati najmanje jedanput tjedno. Ako je potrebno treba odstraniti suvišne dlake između jastučića na šapama.

Narav:
Bernski planinski pas je uravnotežen, oprezan, ljubazan, nepodmitljiv, pažljiv, miran, inteligentan i vjeran pas svome gospodaru i njegovoj obitelji. Malo laje.


Treba im harmoničan i dosljedan odgoj pun ljubavi. Oni su brzi voljni učenici, koji imaju izražen osjećaj za promjenu glasa svog gospodara. Mlade pse nemojte pustiti da se previše penju po stepenicama ili da ih se na bilo koji način suviše optereti. Potrebna im je sva energija za ispravan rast.

Socijalno ponašanje:
Općenito su vrlo dragi s djecom koju uzimaju odmah pod svoju zaštitu. Ako se od malih nogu susreću s mačkama i drugim životinjama neće biti nikakvih problema u njihovom ophođenju. Dobri su psi čuvari. Nepoznate će dočekati s glasnim lajanjem. Mogu se prema drugim psima ponašati dominantno.


Vježbanje:
Ovi psi obožavaju biti u pokretu. Pružite im što više mogućnosti za igranje i trčanje bez uzice.
Pobrinite se, pogotovo ako je riječ o mladim psima, da imaju dovoljno odmora i sna. Bernski planinski psi su vjerni području na kojem žive, ne lutaju.


Image Hosted by ImageShack.us
Shot at 1969-12-31

Ovaj post posvećen je DoGs LoVeR, a njen blog je : DoGs LoVeR

Ostavite još pasmina u komentarima!!!wave

Post je objavljen 23.06.2007. u 13:52 sati.