Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/idolmladih

Marketing

Ubila se Emilija Andrejević

14. jun 2006. izvor: Kurir

SEKTAŠICA
Emilija Andrejević, koja se prekjuče ubila pred policajcima, bila u sukobu sa porodicom jer je pokušavala da je izbavi iz sekte

BEOGRAD - Ni rodbina ni prijatelji porodice Andrejević nisu juče želeli da govore o motivu koji je naterao Emiliju Andrejević (30) da se ubije pred policijskim specijalcima, koji su više od tri sata pokušavali da je ubede da se mirno preda. Andrejevićeva je posle pokušaja ubistva oca Ilije i ranjavanja dede Boška (75) naoružana pištoljem i šilom za led držala pod opsadom porodičnu kuću, u kojoj je bila zaključana njena baba Vasilija (74).
Nezvanično se, međutim, juče čulo da je uzrok svih nevolja u domu Andrejevića kumovao Emilijin pristup jednoj sekti, zbog čega je bila u sukobu s porodicom! Reporteri Kurira juče su u domu Andrejevića zatekli samo njihove rođake, koji su nam objasnili da se porodica sklonila i da zasad ne žele kontakt s medijima. Prema njihovim rečima, stanje dede Boška juče je bilo bolje, iako ga je pomahnitala unuka šilom za led iskasapila po licu i telu.
- Emilija je bila čudna. Uvek je samo ćutala. U ovom delu Dorćola ima mnogo narkomana, noću se drogiraju i u ovom parku nadomak njihove kuće, ali, koliko je meni poznato, Emica nije bila takva zbog droge - priča jedan od prvih komšija Andrejevićevih.
Međutim, iako su nerado pričali o problemima Andrejevićevih, od nekih komšija čuli smo da je Emiliju još pre petnaestak godina vrbovala neka sekta. Koja, njima nije poznato, ali tvrde da je Emilija, koja se bavila dramaturgijom i pevanjem u poznatom horu Horkestar i koja potiče iz fine porodice, zapravo, postala čudna posle povratka sa jednog gostovanja u Zagrebu:
- U kraju se priča da je Emiliju u sektu uveo jedan hrvatski pisac i da je to bilo prelomno za nju. Iako je njena majka obijala sve pragove u pokušaju da povrati kćer, Emiliji povratka nije bilo - pričaju komšije.
Da li je i kobna Emilijina svađa s ocem, dedom i babom povezana s njenim pripadništvom sekti, zasad nije poznato. Emilija je, inače, posle razvoda oca Ilije i majke Bojane, jedno vreme živela s majkom i mlađim bratom Đorđem i sestrom Mirom, a onda je prešla kod izvesnog Dušana Koraća dok je ovaj boravio u SAD-u. Ona je živela u potkrovlju, otac i maćeha na spratu, a baba i deda u dvorišnoj kući.
- Nije radila, izdržavali su je deda, penzionisani građevinac, i otac, koji je nekada radio u MUP i iz čijeg se pištolja preksinoć i ubila pred policijskim specijalcima - priča komšija pokazujući na kante za đubre, pored kojih se Emilija ubila.
Neposredno pre nego što je Emilija zapucala, posle molbe policajca iz tima, koji je više od sat vremena pokušavao da je nagovori da ostavi oružje i da se preda, ispred kuće su se pojavili i njena majka Bojana s mlađim sinom Đorđem i ćerkom Mirom. U šoku, ona je policajcima praktično dala komandu da pucaju u Emiliju, ako bude potrebno:
- Ja sam je rodila, ali je ubijte, ako treba - rekla je Bojana.
Emilija je svoj krvavi pir završila oko 19.30 kako bi na vreme stigla da odgleda Nacionalni dnevnik u kojem se nakon ovog čina i sama pojavila. Na molbu policije da odloži oružje, ispalila je tri hica u vazduh i zasekla šilom podbradak, kao da markira mesto sa zakopanim blagom. Policajci koji su je već opkolili sa svih strana, na nju su bacili šok-bombu, a ona im je okrenula leđa i pucala sebi ispod brade. Ubrzo je preminula u Urgentnom centru.

Post je objavljen 14.06.2007. u 15:22 sati.