Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mylastserenade

Marketing

Lucudno sanjanje...


Gotovo trećinu života provedemo spavajući. Nekima je to vrijeme ispunjeno živopisnim snovima, neki imaju noćne more, neki su uvjereni kako uopće ne sanjaju, a neki (ma koliko to čudno zvučalo) odlaze na spavanje kako bi se u snu - probudili. Ovi posljednji nazvaju se još i oneironautima (od grčkog “istraživači snova”) ili lucidnim sanjačima.
Jedan od najpoznatijih oneironauta je američki znanstvenik Steven LaBerge, osnivač Instituta za lucidno sanjanje u Californiji. “Lucidni sanjači mogu svjesno utjecati na događaje u snu”, objašnjava LaBerge, “Mogu stvarati i preoblikovati objekte, ljude, situacije, svjetove, čak i sami sebe. Prema standardima fizičke i društvene stvarnosti, mogu činiti nemoguće.”
No krenimo redom…

Što je to lucidan san?

Lucidan san je san u kojem je čovjek svjestan da sanja.
Većina ljudi je imala naznake lucidnosti u snu barem jednom u životu. Najčešće se to događa kada sanjamo da nam prijeti neka opasnost pa se shvativši “da je to samo san” brže bolje odlučimo probuditi. Ali, ako je to samo san, a mi smo ti koji sanjamo, zašto umjesto da se probudimo ne bismo odlučili nastaviti sanjati? Ovaj put - ono što želimo.

ovo sam našla na jednoj stranici, i ful me se dojmilo.

baš me zanima dal to stvarno funkcionira...

ako vas zanima još nešto o toj temi, posjetite stranicu Sveznar.com

Post je objavljen 12.06.2007. u 22:19 sati.