Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/feadu

Marketing

Vilenjački svijetovi

Melirion i vilenjački svijetovi
Melirionom, nekada veličanstvenim kraljevstvom vilenjaka slobode, Eulina, kako su se oni običavali nazivati sada se nazivaju sjeverne šume triju velikih ljudskih kraljevstava Aloniona, Veneriona i Nauglitha. Melirion se nalazi na granici između dva mitska svijeta, Enhola i Tharu. Drevno proročanstvo govori da će se roditi Eulin koji će slomiti lance vrata između Enhola i Tharu. Taj Eulin postat će gospodar Enhola i objavit će veliki rat između dvaju svijetova. Eulin zle duše koji će sve narode pokoriti da njemu služe. Proročanstvo se počelo ispunjavati, lanci su prekinuti, a sile Enhola i Tharu su se izmješale.

Entha
Pločica je prikazivala sunce i mjesec između kojih se nalazio zmijoliki krilati stvor. Sačinjavala je oblik osmerokuta omeđen prikazom neke trnovite biljke. Stvorili su je najveći čarobnjaci još u drevna vremena. U njoj je pohranjena moć da vječno razdvaja dva svijeta Enhol i Tharu. Tijekom velikog rata između dva vilenjačka naroda entha je rabijena u tri dijela, time su lanci koji su držali dva svijeta odvojenima prekinuti. Drevno proročanstvo se ispunilo, rođen je Eulin koji će zavladati Enholom i započeti rat, rat između dvaju svijetova. Troje odabranih nose dijelove enthe i samo oni mogu zatvoriti vrata i vratiti sklad.

Daelosi
Daelosi su narod vilenjaka s juga. Vole sunčevu svijetlost i imaju zlatne kose. Po tome su različiti od Eulina koji su vilenjaci sjena i ljube veličanstvenu tamu.

Eulini
Vilenjački narod slobode. Njihovo kraljevstvo je Melirion. Obitavaju podno planina gdje je zrak svijež i prohladan, na skrivenim i nepristupačnim mjestima gdje ljudska noga nije kročila, u zajedništvu sa divljim zvijerima.

Ehteri
Podanici gospodara Enhola u potrazi za ostacima pločice.

Ovo su dijelovi iz prijašnjih posteva kada sam tek započela priču. Prošlo je već mnogo vremena od tada pa sam ih objavila da možete shvatiti radnju.


Post je objavljen 03.06.2007. u 12:48 sati.