Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/crniisus

Marketing

HP seronje

Bio sam malo zauzet ovih dana, pa nisam stigao pisati ali nadoknadit ću ja to.
Moram odmah krenuti sa kritikama prema određenim institucijama a slučajnost je htjela da to sada bude HP ili Hrvatske pošte, a na veliku sreću i zadovoljstvo svih vjernika ovaj put ću poštedjeti boga i neću se ljutit na njega, iako je možda malo kriv i on, namjerno pišem malim početnim slovom b jer baš nemam neki respekt prema njemu.
Kritiziranje vjerojatno može ići i prema mnogima drugima, ili možda za neke druge vidove usluga od pošte ali sad ću se bazirati na usluzi slanja novčanih pošiljki, bio sam u ponedjeljak na pošti sa namjerom da pošaljem neke novce na otok Rab, jer dotičnoj meni bliskoj osobi je nužno bio potreban i kao što to nalaže procedura, platio uplatnicu 30 lipa, popunio formular sa svim neophodnim podacima, uplatio na šalteru određenu svotu i za to platio uslugu od 9,20 kn, za šta naravno nisam dobio račun, jer ne izdaju račune za usluge, izuzev ako izričito ne zatražiš uz napomenu da na to imaš pravo ali eto ja nisam tražio jer mi to i nije tako bilo bitno koliko mi je bilo da novci stignu sto prije.
Inače kako znam biti sitničav, čangrizav pa i drzak, vjerojatno bih inzistirao i da mi je izdaju, kad vidim da me netko mulja ili radi nešto što mi se čini neprimjereno kao u ovom slučaju, iako sam svjestan i znam da mi baš nema neke osobite koristi od toga šta će mi izdati račun.
Sticajem okolnosti ovoga puta mi je bilo mnogo bitnije ono primarno, a to je da novci stignu na odredište i na vrijeme, pa šta košta nek' košta.
E ali tu i je razlog ovog posta, nećete vjerovati, poslao sam novce (ponedjeljak)14.05.07, i danas sasvim slučajno se čujem sa osobom, ni ne sluteći ništa, usput priupitam "da li je sve u redu i da li je dobila novce", kad ono šok, kaže "rekli su da će dobiti u (utorak)" 22.05.07 cijelih (osam)8 dana, pa tko normalan bi ostao ravnodušan i ne bi poludio.
U prvi mah sam pomislio da me zeza jer znam da zna biti tako duhovita i čak surovo duhovita, skoro sam se počeo gromoglasno ceriti i hihotati sve tiše i tiše a usne su se lagano skupljale kao od ljutih feferona, dok mi izraz lica nije poprimio izgled izluđenog čovjeka.
Ma kad nisam razbio slušalicu od bijesa, sreća shvatio sam da je moja i da sam je ja kupio zajedno sa telefonskim aparatom, tako glasno i na brzinu da su me čuli u cijeloj ulici, sam im pobrojao sve po spisku u ženskom rodu i skoro krenuo po muškom al' sam zastao...tako sam popizdio da mi dođe da zapalim sve pošte do kojih uspijem doći dok me ne uhvate.
Možete zamisliti, mogao sam 15 puta otići i vratiti se i osobno odnijeti, i mirna Bosna, samo što bi me uistinu više koštalo ali bih valjda dobio račun u autobusu ili trajektu za uslugu.
Do zla boga da sam novac poslao u Christchurch (ne mogu ja bez vjerskih poveznica) gradić na Novom Zelandu, za koji vjerujem je malo tko i od vas čuo, recimo da i nisu dobri sa zemljopisom pa ne znaju di se to nalazi, to bih još i shvatio, ali ovako Rab, oko 250 km udaljen, pa to stvarno ne mogu nikako shvatiti niti prihvatiti bilo kakvu ispriku, pa čak da je V. Rogošić trebao dostaviti plivajući, mislim da bi i on to uradio prije njih u ovim godinama.
Što reći na ovo a da iz mene ne izađe bujica ogorčenih i vulgarnih riječi na račun HP i ako ostane samo na riječima biće super, nadam se da neću napraviti neku veću glupost od onog šta mi sve pada na pamet, e da vam je samo znat'...
Koji će nam k...c pošta, pa ionako samo plaćamo prevelike telefonske račune i još neku usranu pretplatu, moš' mislit pretplata, a sve može ići preko banaka šta se tiče novčanih transakcija, i danas baš me zanima tko to još šalje pisma i čestitke poštom a pogotovo novce...valjda samo ja rogonja...
Blog !

Post je objavljen 19.05.2007. u 05:20 sati.