Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

ISTRAGA U SLUČAJU KARLOVAČKE PIVOVASRE JOŠ TRAJE

S obzirom da još nije stiglo vještačenje Veterinarskog instituta o uginuću psa pokojnog Zdravka Martinovića, izazvanog mogućom hipoksijom, istraga neće biti proglašena završenom, iako je ispitan jedan od posljednja dva svjedoka.

Glasnogovornica Županijskog suda u Karlovcu Alenka Laptalo rekla je da se istraga bliži kraju te je moguće da bude gotova i bez saslušanja jednog svjedoka, ali je moguće i da će sutkinja zatražiti pomoć policije u njegovu privođenju. Odvjetnik Karlovačke pivovare Veljko Miljević rekao je nakon ročišta kako je istražna sutkinja Jasminka Jerinić-Mušnjak dobila službenu obavijest da je vještačenje Veterinarskog instituta poslano poštom te se očekuje da će ovih dana biti i zaprimljeno. Za sve svjedoke iz dvaju prošlih istražnih ročišta Miljević je rekao su bivši voditelji ili radnici Odjela održavanja Karlovačke pivovare. Kako je izjavio za, po njihovim svjedočenjima "5. srpnja 2004. održan je sastanak Odjela za održavanje na kojem je konstatirano da je 21. lipnja 2004. postavljena cijev za odvod ugljičnog dioksida u odvod do Pivarskog potoka umjesto u zrak", rekao je Miljević. Dodao je da se iskazi svjedoka ne slažu u tome po čijem je to nalogu učinjeno i zašto.

U istražnom zahtjevu protiv tehničkog vodstva Karlovačke pivovare kao godina istjecanja ugljičnog dioksida u Pivarski potok navodi se 2006. Piše da je "potkraj studenog 2006. u Karlovcu tehnički direktor Gabor Ligeti naložio trajno ispuštanje ugljičnog dioksida kroz ventil za odvodnju nečistog CO2, a glavni inženjer Slaven Siladić organizirao da se ispušta sav ugljični dioksid iz fermentora u kanal za odvodnju otpadnih i oborinskih voda. Tako je ugljični dioksid otjecao izvan kruga Pivovare sve do Pivarskog potoka, a da su okrivljenici Marinko Kovačević kao voditelj proizvodnje fermentacije, Zrinka Odrčić kao voditeljica Odjela sigurnosti na radu i zaštite okoliša i Marija Tufeković kao direktorica proizvodnje dopustili nastavak proizvodnje na taj način", navodi se u istražnom zahtjevu.


::IZ MEDIJA::
Istraga u slučaju Karlovačke pivovare još traje (Jutarnji list)

Post je objavljen 11.05.2007. u 07:17 sati.