Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/watchtower

Marketing

VEĆ POČELE VISOKE TEMPERATURE - HRVATSKA NA +30°C

Prvi put ove godine živa u termometrima popela se na 30 Celzijevih stupnjeva: u 15 sati u Zagrebu, Sisku, Slavonskom Brodu, a sat prije i na Mljetu. Posvuda u Hrvatskoj temperature su bile oko 25 stupnjeva ili više, a sudeći po sedmodnevnoj prognozi Državnoga hidrometeorološkog zavoda, takvo nas vrijeme očekuje i na početku idućeg tjedna.

Ljetne vrućine kulminirat će u ponedjeljak, kad bi u kontinentalnom dijelu temperature mogle prijeći i 31 stupanj.

Temperature mora, iako je početak svibnja, posvuda su ugodne za kupanje, oko 20 stupnjeva, a u Komiži na Visu temperatura mora dosegnula je ljetni 21 Celzijev stupanj.

Temperature gotovo deset stupnjeva iznad prosjeka za ovaj dio godine stvorit će probleme srčanim bolesnicima i meteoropatima, a Hitna i Srčana su već spremne za prihvat većeg broja pacijenata. Visoke temperature mogle bi uzrokovati najviše problema srčanim bolesnicima pa se njima uglavnom savjetuje da nose primjerenu odjeću, uzimaju dovoljno tekućine i izbjegavaju fizičke napore. Povećani broj intervencija zabilježen je već jučer, a pomoć su uglavnom tražile osobe s visokim krvnim tlakom, kroničnim plućnim bolestima i bolestima srca. Zabilježena je, ipak, i pokoja nesvjestica uglavnom uzrokovana neuzimanjem dovoljne količine tekućine.

- Ovakve temperature su definitivno previsoke za sredinu svibnja kada je uobičajena temperatura u ovom dijelu Europe oko 21 stupanj. U ponedjeljak i utorak bit će i do 31 stupanj, pogotovo u kontinentalnom dijelu, a od srijede nas očekuje pogoršanje vremena te kiša i pad temperatura za gotovo osam stupnjeva - rekli su u DHMZ-u.


::IZ MEDIJA::
Hrvatska na +30° (Večernji list)
Sutra i u utorak 31 stupanj u hladovini (Jutarnji list)


Post je objavljen 13.05.2007. u 11:24 sati.