Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hari

Marketing

ZAR MORA...........OVAKO........

HAJ LJUDOVI......


Ljubljenje se ubraja u jedno od sedam svjetskih čuda, barem tako misli većina djevojaka tvojih godina. Za dugih zimskih večeri, kad zanimljiva programa na televiziji nema, najbolji način da skratiš vrijeme svakako je kupanje u moru poljubaca kojima ćeš obasuti izabranika svog srca.

Ali kao većina dobrih stvari u životu, ni ljubljenje nije baš jednostavno. Ako si te (ne)sreće da imaš stalnog dečka, javlja se opasnost: obični poljupci mogu prijeći u dosadnu rutinu i izgubiti svu svoju čar. Dakle, danas možda umireš za dodirom njegovih usana, a za dva tjedna dobivat ćeš živčane napadaje svaki put kad on napravi nešto sa svojim jezikom u tvojim ustima! No ako nemaš stalnu žrtvu koju ćeš cmakati kad te uhvati napad ljubavi, pomoći ćemo ti da dobiješ tog dečka i poljupce kakve zaslužuješ!



Prvo što moraš napraviti jest izići iz kuće. Logično, zar ne? Trgni se malo! Sad kad si napokon na pravom teritoriju, morat ćeš i popričati s nekim od ljepotana koji se nađu u tvojoj blizini. Prije nego što ti se sledi krv u žilama i od same pomisli na razgovor s dečkom, sjeti se da su i oni jednako tako izgubljeni i većinom podjednako sramežljvi. Trik je u tome da ga uhvatiš nasamo, a ne dok je okružen svojom bandom pred kojom se mora dokazivati. Kad si pomno odabrala svoju mušku žrtvu, vrijeme je da upotrijebiš svoj dar govora: pohvali njegove tenisice, pitaj što misli o Eminemu (pošto doznaš da je njegov strastveni obožavatelj)... Kad napokon osvojiš dečka koji ti je zapeo za oko, priušti sebi i njemu tečaj ljubljenja zbog kojeg nikada više neće poželjeti poljubiti niti jednu drugu:



*STVORI PRAVU ATMOSFERU! Stvori ljubavni hram služeći se glazbom, ponekom svijećom i dovoljnom količinom balzama za usne.

*ISPROBAJ RAZLIČITE TEHNIKE! Budi kreativna. Potraži savjet od frendica.

*PREUZMI SVE U SVOJE RUKE! Budi ta koja će napraviti prvi korak, proživi power-girl u prvom smislu.

*RISKIRAJ! Opasnost je uvijek vrlo uzbudljiva. Dakako, ne trebaš ga napasti u školi za vrijeme matematike. Jednostavno odaberi neko mjesto ili situaciju u kojoj postoji rizik da vas uhvati netko tko ne bi smio. Ali u tom slučaju moraš biti spremna na suočenje s posljedicama.

*NEKA SVAKI KISS BUDE VAŽAN! Čak i kad ga samo okrzneš usnama po obrazu na rastanku, učini to strastveno.




Free Image Hosting at www.ImageShack.us



Napravi prvi korak i priđi dečku
Dlanovi se znoje, koljena klecaju, usta se suše, a srce kao da će iskočiti… Pozvati dečka na spoj može biti strašnije od skakanja padobranom iz aviona. Vjerojatno te ne tješi činjenica da će većina dečkiju biti polaskana time i da zapravo nemaš što izgubiti


Ah, ljudi moji, on me uopće mene primjećuje!


Tko uopće kaže da dečki moraju biti ti koji će napraviti prvi korak? Ako želimo biti ravnopravne s dečkima, budimo ravnopravne i u upucavanju. Mnoge cure škicaju dečke koji im se sviđaju iz prikrajka, maštaju o njima i pitaju se hoće li ih ikada zamijetiti, a čak se usuđuju i same sebe sažalijevati u stilu 'on mene uopće ne primjećuje, jadna ja'. Umjesto da čekaš i pitaš se hoće li te on ikada zamijetiti i napraviti prvi korak, podsjeti ga da postojiš i sama preuzmi stvar u svoje ruke! Šanse će ti se sigurno puno povećati.

Neka bude jednostavno

Najbolje je da budeš jednostavna i jasna. Pokaži interes za nešto što radi ili za nešto što mu se sviđa, pa mu reci kako bi voljela da te nauči više o tome ('Bilo bi zabavno!'), i to izvan škole ili mjesta gdje si ga susrela. Znaš li za neki nadolazeći događaj (tulum, koncert, neko okupljanje, dolazak nekog filma u kino…), pitaj ga želi li ići s tobom.

Oprez – nije sve u izgledu

Ima jedna sitnica na koju možeš zaboraviti topeći se u pogledu njegovih nebesko plavih ili predivno zelenih ili toplih smeđih očiju, a to je: želiš li zaista izaći s tim tipom? Naime, ako te za sada privlači njegov fizički izgled i zapravo ga jedva poznaješ, svakako prije malo porazgovaraj s njim i razmisli je li ti bio ugodna osoba za razgovor tj. bi li s njim uopće mogla normalno razgovarati i provesti neko vrijeme zajedno na spoju. Ne želiš valjda provesti večer s nekim kraj koga se ne osjećaš ugodno, samo zato što ti je turbo zgodan.

Napravi to, pa kud puklo…


Ne moraš srušiti drvo i zapriječiti mu put da te ugleda... ima i drugih načina :-)
Prići dečku i započeti razgovor je lakše nego što ti se čini. Ima mnogo temica kojima možeš početi, poput: 'U koji razred ti ideš?', 'Je l' i vi imate onu smiješnu profačicu iz fizike?', 'Hej, kako si?', 'Bok, jako si mi poznat. A, znam, stalno te vidim u…' i sl. U nedostatku inspiracije, možeš ga samo pitati: 'Imaš sat?' i kad pogleda na mobač zadiviti se modelu mobača ('O, dobar mob. Je l' to Samsung…') – samo nemoj da ti zazvoni tvoj mob u torbi. Nosi li ručni sat, nema beda – uvijek možeš skoknuti na neki od gornjih upita. Pokušaj se opustiti i, ako ti on imalo pomogne, razgovorčić će doći sam od sebe. Ako se on pokaže mrtvim puhalom ili neraspoloženim mrgudom – možda ima loš dan, a možda ne zaslužuje tvoju pažnju!

Sramežljiva?

Samim time što ćeš mu prva prići pokazat ćeš da imaš lijepu količinu samopouzdanja Dakle, ne moraš se isticati nastojeći biti glasna ili nagla, samo budi onakva kakva si inače. Zapne li ti koja knedla u grlu, pročisti grlo i idemo dalje. Dečko se neće zgroziti zaključi li da si ipak sramežljiva, možda će mu to biti i simpa. Najbolji način da kamufliraš svoj strah i sramežljivost je da se smiješiš. Smiješak je znak pozitivnosti i prijateljstva, a uz tvoju odvažnost odaslat će mu ohrabrujuću poruku.

Izbjegavaj neugodnu šutnju

Ako vam oboma ponestane temica za razgovor, tj. uopće ne znate što biste rekli, nemoj dozvoliti da se dogodi ona duga neugodna šutnja. Kad više ne znaš što bi rekla i učini ti se da će nastupiti zujanje, jednostavno reci nešto u stilu: 'OK, moram ići. Drago mi je što smo se upoznali' ili 'OK, samo sam te htjela pozdraviti. Vidimo se poslije, bok!'

Zbilja previše sramežljiva?

Ako nikako nemaš hrabrosti izvesti to licem u lice, preostaje ti pomoć kompa i interneta. Pozovi ga na spoj e-mailom.

Što ako te odbije?

Odbije li dečko tvoj poziv, ne pokaže li ni trunke zainteresiranosti i dobiješ dojam da je misija bila totalno neuspješna, nemoj se bedirati. Zna se - on gubi. A ti budi ponosna na sebe što si pokušala i što više ne živiš u neizvjesnosti. U svakom slučaju, napraviš li prvi korak, zbilja nemaš što izgubiti.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 27.04.2007. u 19:45 sati.