Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buzzfactory

Marketing

Foobar je divan...

Donedavno sam slušala glazbu u Windows Media Player-u i iako bi mi ekipa uglavnom umrla od smijeha, poljuvala WMP i rekla da je Winamp sto puta bolji, ja bi ostala pri svom. Zašto? Zato što mrzim Winamp.
Subjektivno. I nedavno me WMP počne zezat, zatraži update na WMP 11, ja to sve fino obavim i onda zbog piratskih Windowsa više ne mogu upaliti svoj najdraži player. Dragi mi je objasnio da je to zato što me Bill Gates mrzi i sere mi se na glavu.
U potrazi za novim playerom odlučih se za Foobar i nisam nimalo požalila. Prvo me dočekalo obično dosadno crno bijelo sučelje, gotovo prejednostavno, što sam mislila i za mogućnosti podešavanja, dok malo bolje nisam proučila funkcije. Playliste su pregledne sa mogućnošću promjene fonta, sučelje se vrlo lako može promijeniti, ima odličan ekvalizator. Na internetu se može naći hrpa korisnih informacija, downloada za pluginove i slično. I što je najvažnije, reproducira apsolutno sve, što nije bio slučaj kod WMP-a. Također kod postanja onoga što vam svira stinesnete ctrl+c u playeru i ctrl+v u poruci i automatski se copy/paste-a u poruku. Dobro, to i nije pretjerano inovativna opcija, ali je dosta playera nema.
Inače, na jednoj sam stranici našla i podatak o replaygain funkciji (koju još nisam isprobala, ali u budućnosti svakako hoću) a odnosi se na uravnoteženje glasnoće između pjesama koje se razlikuju glasnoćom.


Palac gore za Foobarthumbup

i

1151. Tricky - [Maxinquaye #03] Black Steel


wink

Post je objavljen 26.04.2007. u 11:28 sati.