Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iiccee

Marketing

Davanje mita djeci

Nagrade za dobro vladanje i odlične ocjene koje roditelji u robi ili novcu isplaćuju djeci nisu novost. Ali ima nekih mališana koji traže da ih se plati za odlazak na spavanje ili pranje zubi, svaki put.



CHICAGO - Mito je postalo naša svakidašnjica čak i u obiteljima, pa tako mnogi roditelji danas priznaju da podmićuju ili, ljepše rečeno, nagrađuju svoju djecu za razne stvari: od pristojnog ponašanja u restoranu do cjelonoćnog spavanja u vlastitom krevetu.

Često se te nagrade daju za ponašanje kakvo roditelji očekuju od svoje djece. Međutim, može doći do bizarnih situacija. Tako se na primjer jedan bračni par obratio stručnjacima za pomoć jer njihovo dijete ne želi oprati zube ako za to ne dobije nekakvu nagradu.
"Ja mislim da sustav nagrađivanja ima svoje mjesto i vrijeme i dobro djeluje na razvoj sposobnosti djeteta", izjavila je Mary Safyer, direktorica roditeljskog savjetovališta. "Međutim, došlo je do toga da roditelji podmićuju svoju djecu na razne načine, pa im čak i plaćaju za dobre ocjene, za odlazak na spavanje, za održavanje higijene."

Post je objavljen 18.04.2007. u 10:37 sati.