Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tracmarenda

Marketing





Dobro došli na marendu!

Ma koliko se ribari ponosili ribama kapitalcima,
primjercima koje su svojom nevjerovatnom vještinom
uspjeli uloviti,ni ona najsitnija im nije mrska.Bila ona bijela
ili plava,vrlo sitne srdelice,gavuni,trlje,arbuni,čak i one nešto
veće od oka mreže koje su pod svjetlom ferala,u tolikom
mnoštvu uspjeli uhvatiti u svoje mreže,oni su ih prve pripremali,
za marendu već na brodu ili dolaskom na pristanište.
Onako svježe,samo očišćene i oprane,osušene i uvaljane u
brašno pržili su ih u ulju,a one malo veće,kojima su odstranili
glave umakali bi u razmućena jaja i panirali ih mrvicama.Poslije
pečenja osušili bi višak masnoće i zlatnožuti,hrskavi,slani topli
zalogaji bili su vrhunac njihovog gastronomskog užitka,kada bi
onako umorni i zadovoljni uz čašu dobrog vina završili svoju
dnevnu ribarsku priču.
Ostatak ulova završio bi na tržnici,gdje bi ih mi ,zadovoljni,
što smo svježu ribu dobili iz prve ruke,kupili i sretni kao da smo
i sami morski vukovi,odnijeli u svoje domove i isto tako spremali
svojim najmilijima.

Tako sam i ja danas,u stilu prave morske vučice,na svojoj
kapiji ulovila prekrasne srdele.Susjed ,ribar,naime donio mi je svoju
lovinu i sada lijepo očišćene,uvaljane u brašno čekaju da vi svratite
pa da ih bacimo na vrelo ulje i onako lijepo rumene i hrskave s
užitkom podjelimo.

Uz čašu dobrog vina ,želju da nam ta naša velika plava njiva još
dugo daruje svoje plodove i prekrasne ribarske priče,neka vam
ovaj dan bude lijep i uspješan,a mreže uvijek pune.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Post je objavljen 19.04.2007. u 09:05 sati.