Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/berix

Marketing

Kwan i biti primjer

Kwan je riječ koju sam prvi put čuo u filmu Jerry Maguire - to mi je baš fora film. Uglavnom, Cuba Gooding Jr kaže da on želi kwan - a to je sve, cijeli paket. Taj paket objedinjava u sebi i financijski uspjeh, zdravlje, kvalitetne odnose, postignuća i dr.
To je i ono što ja želim za sebe. Ali ne samo zbog sebe, već i zbog drugih. Želim biti primjer drugima, da i oni vide da je to moguće. A usput da im znam pomoći savjetom kako doći do toga, temeljeno na vlastitom iskustvu.

Ne znam što mislite o Sai Babi - no nije ni bitno. Ono što je bitno da on podučava svoje učenike / sljedbenike da ne nagovaraju druge na ništa, već da oni budu takav primjer koji će privući druge ljude njima da ih pitaju kako su to ostvarili. Osobno o Sai Babi ne znam puno, čitao sam neke njegove knjige - neki dijelovi su mi imali smisla, neki manje. Znam i nekoliko ljudi koji su bili kod njega i koji bi se voljeli vratiti kada bi imali priliku. Mislim da je jedna izuzetna osoba i iza njega stoje nevjerojatni rezultati. No od svega povezano sa njime, najviše me se je dojmio, taj njegov stav da mi moramo biti primjer koji će privući druge, a ne druge nagovarati na bilo što.
I zato mislim da najviše mogu drugima pomoći, ako pomognem sebi. Daleko sam ja od toga da budem neki kvalitetan primjer, no barem idem tim putem i drago mi je zbog toga.
Ono što znam da već na ovoj razini mogu biti iskren. Stojim iza svakog napisanog posta, i zato pazim kada pišem da se ne bi predstavljao kao nešto što nisam. Ovaj blog nije anoniman i ne mogu si dopustiti nekakvo muljanje. Možda će se dogoditi da neki post ne bude u skladu sa nekim drugim, no to ne znači da u tom trenutku oba posta nisu bila moj iskreni stav - nemamo uvijek istu perspektivu nečega.

BTW, povezano sa jučerašnjim postom danas mi je došla prva tura naručenih knjiga sa Amazona - dvije su od Byron Katie i njezine metode Work (podnaslov jedne knjige je 4 pitanja koja vam mogu promijeniti život). Ta metoda bi mi u idealnom slučaju trebala pomoći oko mojeg glavnog cilja za ovu godinu - utišavanja mojeg uma. Treće knjiga je A New Earth - knjiga od Echkarta Tollea i naravno govori o Sadašnjem trenutku. Jedva čekam da ih proučim. Naravno, vjerojatno će se tu i tamo pojaviti poneki post povezan sa tim knjigama. party

Post je objavljen 17.04.2007. u 08:01 sati.