Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framajug2

Marketing

NDH

Na prekjučerašnji dan 1941. uspostavljena je NDH. Hitler i Mussolini složili su se da se uspostavi hrvatska država. Hitler je na vlasti htio Mačeka koji je ponudu odbio, a Mussolini je htio Pavelića koji je prihvatio ponudu da bude na čelu države. Maček je odmah shvatio da Hitler ima plan te nije htio biti njegova marioneta. 10.travnja Slavko Kvaternik je preko radia pročitao proglas o uspostavi Nezavisne Države Hrvatske. Pavelić je potpisao odredbu o imenovanju prve hrvatske državne vlade. I tako je naša Hrvatska bila marioneta u rukama Hitlera.

Mi smo dogovorili izlet u Kopački rit biciklima. Našli smo se pred crkvom, sredili bajsove i krenili. Vozili smo se sat i po vremena. Na samom ulazu u Kopački, imali smo lančani. Izubijali smo se. Fra Ilija je stvarno najgore prošao. Jadna mu noga. Išli smo brodom u obilazak i fotografirali, a naravno i pjevali prikladne pjesme za današnji dan. S nama su u brodu bili Slovaci, a mi smo se skompali s vodičkom. Igrali smo i badminton, nogomet, pobjeđivali, polijevali se kraj bunara, pokidali hlače, bilo je zaista svega! Jako zanimljivo i treba se ponoviti. Eto, ostali detalji su na slikama. Zato i kažu: SLIKA GOVORI TISUĆU RIJEČI! Možda sam nešto i zaboravila, ali zato će slike sve reći.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us Kopački rit Free Image Hosting at www.ImageShack.us Bajsovi Free Image Hosting at www.ImageShack.us fra Ilijina skršena noga Free Image Hosting at www.ImageShack.us Naš drob kojim smo plovili i gledali sve one životinje. Bit će ih više u 5.mjesecu Free Image Hosting at www.ImageShack.us Kao žaba s dalekozorom. Tako smo izgledali na drobu Free Image Hosting at www.ImageShack.us Maneken Free Image Hosting at www.ImageShack.us U kućici kraj Kormorana Free Image Hosting at www.ImageShack.us Početak igara: badminton Free Image Hosting at www.ImageShack.usFree Image Hosting at www.ImageShack.us ...nogomet... Free Image Hosting at www.ImageShack.us Polijevanje vodom iz bunara. Dobro smo je se napili, a nije ispitana.

Post je objavljen 12.04.2007. u 11:40 sati.