Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zmajodbilogore

Marketing

PRIHVATI IZAZOV

«Prihvati izazov – gradska izviđačka liga»

Udruga skauta «Sv. Juraj» Bjelovar osmislila je projekt «Prihvati izazov – gradska izviđačka liga» za učenike petih i šestih razreda svih bjelovarskih osnovnih škola s ciljem:
- pružiti mogućnost iskustvenog učenja i praktičnu primjenu i uvježbavanje stečenog znanja
- uključiti što veći broj djece i mladih u skautske oblike izvaninstitucijalnog odgoja i obrazovanja, kao mogućeg oblika njihovog ispunjavanja slobodnog vremena.
Na natjecanje se prijavilo 20 razreda svih osnovnih škola grada Bjelovara. U prvom je kolu sudjelovalo 200 učenika, a do kraja natjecanja kroz ovaj će program proći 600 natjecatelja.
Prvo kolo proveli smo u subotu, 31. ožujka. Nakon razgledavanja pokaznog logora na Trgu E. Kvaternika i prijave ekipa, članovi udruge zahvalili su Ministarstvu znanosti, obrazovanja i sporta i Gradu Bjelovaru što sufinanciraju ovaj projekt, kao i ravnateljima i razrednicima osnovnih škola što su nam pružili potporu i uključili se. Natjecanje je otvorio dogradonačelnik grada gosp. Čleković.
U ovom je kolu pod nazivom «Upoznaj svoj grad» dvjesto učenika pomoću plana grada pronašlo kontrolne točke u gradu i na svakoj odradilo zadatak vezan uz prošlost i sadašnjost grada Bjelovara i tako ponovili i naučili nešto o svom gradu. Nakon ručka su na Radičevom trgu odigrane štafetne igre. Bilo je tu i podizanja šatora, vezanja čvorova, tronogog trčanja, gradnje mosta, puzajuće košarke, poligona spretnosti, skijanja, skakanja, trčanja, padanja i smijanja. Svi smo se zabavili i proveli jedan dan na otvorenom, u šetnji i igri.
II. kolo pod nazivom «Orijentacija u prirodi» provest ćemo 22. travnja. U ovom će kolu zadaci biti vezani za prirodu oko nas. Ekipe će trebati pronaći kontrolne točke pomoću topografske karte u okolici grada i odraditi zadatke: izračunati udaljenost na karti i u prirodi, izraditi herbarij s lišćem drveća naših šuma i livadnim biljkama, zapaliti vatru, izraditi nosila, riješiti test iz prve pomoći, pronaći blago pomoću kompasa. Bit će i igara: «Vatra» - gašenje požara (rušenje limenki) brentačama, «Robin Hood» - gađanje lukom i strijelom, «Tarzan» - preskakanje «potoka» užetom, poligon spretnosti, pecanje…
U III. kolu «Sportsko rekreacijske igre» koje će se održati 26. svibnja ponovit ćemo već zaboravljene igre: bacanje potkove, kuglana, boćanje, bacanje kamena s ramena, pikado, gađanje limenki, pucanje penala.
Rezultate sva tri kola ćemo zbrojiti i najuspješniji razred nagraditi vikendom na moru.


Post je objavljen 02.04.2007. u 22:08 sati.