Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tracmarenda

Marketing

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dobro mi došli!

Poslije nekoliko prvih dana
mjeseca travnja shvatila sam da smo svi
skloni pretjerivanju.Sve nam je naše...
ili najbolje ili najljepše ili mi sve najbolje
znamo.To nam je valjda u prirodi.
Nažalost,mi kao narod,općenito,
živimo u velikom neznanju.Primjerice
o krumpiru,koji je za nas važna hrana,
naše se znanje svodi na tri slova-bijeli,
crveni i mladi.A samo stotinjak kilometara
prema zapadu u kakvoj maloj prodavaonici
voća i povrća nude barem pet vrsta,dok na
nekoj evropskoj tržnici možete kupiti i
desetak vrsta i više.S rižom je još gora
situacija.Ja,naprimjer rižu iz djetinjstva
ne pamtim po dobru.Sjećam se da je mama
kada bi me slala u dućan napominjala da
kupim makedonsku.Osim nje mogla se još
kupiti samo burmanska ili indijska,ali su
one neugodno mirisale,valjda zbog vreća,
pa sam morala jako paziti.Danas se dosta
toga promjenilo.Osnovne podjele riža su
na azijsku i afričku,na indicu i japonicu,
pa na dugozrnu,srednjezrnu i kratkozrnu,
ljepljivu i neljepljivu,zatim na smeđu,bijelu,
crnu i ostale boje,pa na perbojled,divlju i
integralnu...Ma ima ih desetak tisuća vrsta...
Ali mi smo se vezali za talijanske vrste
baldo,valencia,arborio...Svatko ima svoga
favorita i ona koju kupuje je..superfina.
Takvi smo mi u svemu.Ono što je
u našoj košari je najbolje.Istina je i da smo
mi takvi da..ako se zainatimo možemo sve.
Tako sam se i ja zainatila da ću danas za
marendu napraviti lovački paprikaš.Spremila
sam:
-500g junećeg mesa
-250g svinjskog mesa
-200g suhe slanine
-1/2kg luka
-1/2l bijelog vina
-4 crvene paprike
-1ljuta papričica
-sol,papar,mljevena
crvena paprika...

Do sada sam ga samo s užitkom
degustirala na feštama kod dragog prijatelja,
ali moram i ja naučiti...Dobila sam,naime,
kotlić iz Slavonije na dar.Danas ću ga
krstiti.Pa ako želite provjeriti rezultate,
slobodno svratite.Rado ću vas ugostiti.

Lijepo provedite dan !



Post je objavljen 03.04.2007. u 09:18 sati.