Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/levat

Marketing

Spartaaaaaaaaaaa

Jutro je na poslu i tisinu narusava indijski air condition na vodu. Fazon - nalijes 5 litara vode u spremnik iz kojeg vodu upije "brzoupijajuci" papir i to sve fino ventilator pokupi i servira ohladjen vazduh. Ovu napravu smo dobili prosle sedmice, i nakon prvobitnog ismijavanja gramatickim greskama i zeze sa smjesnim uputama okresali smo je ocekujuci u najboljem slucaju pregorjeli osigurac. Na moje iznenadjenje, portable AC je sljakao fino i uspjevao je rashladiti sobu zagrijanu sa 5 Dell XPS-ova od po 650 Wati. Jeste da je vazduh malo vlazan (sifra: Amazon) ali to se nadoknadi smirujucim zvukovima zuborne vode :).

Vikend je strava bio. Subota je bila suncana (25C), kao stvorena za prvu voznju ove sezone. Kao i uvijek, ja se moram mantat sa "lead" grupom (vecinom seniori i iskusni biciklisti). Sve je bilo OK dok oko 20 milje nisam skonto sa mi je secer opao i da vrlo brzo gubim energiju - sa ceone pozicije sam pao na zadnje mjesto (u mojoj grupi) za manje od 5 minuta. Vucarao sam se jos jedno 4-5 kilometara dok ih nisam skroz izgubio iz vida. Prvi "bonk" ove sezone a nemam nista za jelo sa sobom (ponio sam KitKat ali se istopila pa sam je morao ostaviti u kolima). Odmorio sam 5 minuta i nastavio voznju prateci sture instrukcije na mapi datoj prije voznje. Nakon 3-4 kilometra naidjoh na manju grupu koji su krenuli obilaznicom te me spasise lutanja. Lagani povratak nazad i lagano zavrsismo voznju za 2 sata (65km).

Tjelesni oporavak je bio mnogo brzi nego proslog vikenda kada sam se vucarao 3 sata nakon voznje i nisam mogao izgovoriti vlastito ime. Nedelja je bila jos gotivnija; isto vrijeme, cak i toplije. Pravac: Indian Forest ili tako neki dzavo, 20 km juzno od gradica gdje ja zivim. Ovo mjesto je izgleda najveca tajna u Kentuckiju. Ne samo da "Pentacles Berea" na Googlu vraca samo 1 relevantan rezultat nego je pronalazenje istog jednako tezak zadatak. Nakon jedno pola sata vozikanja unaokolo, nasao sam famozne Pentikle. Sat vremena pentranja kasnije, popeo sam se na sto se meni cinilo na prvi vrh Smoky planina. Pogled je stvarno fantastican a zahvaljujuci cistom zraku pogled se pruzao na kilometre. Slike cu postirati veceras dok dodjem kuci (nakon B.B.-jevog koncerta :) :P)

Post je objavljen 26.03.2007. u 16:34 sati.