Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/silvija1706

Marketing

Pivo - LJEKOVITO!

Evo ljudi, napunili ste stotku pa evo i novog posta. Baš kako sam obečala, zar ne??

Tko ga voli, voli ga (i vjerojatno se uništava njime), a tko ga kritizira, vidi u njemu samo kalorije i rast trbuščića (tzv. slavni pivski trbuh iliti pivska škemba pravo rečeno). Zna se, riječ je o....pivu! No, milijunima obožavatelja ove kapljice donose dobre vijesti: istraživanja pokazuju da bi se pivo moglo naći u redovima drugih popularnih prehrambenih artikala pa sada uz čokoladu, kavu i crveno vino i za pivicu možemo reći da moramo popiti koju čašićcu za bolje zdravlje. Tako više neće biti grižnje savjesti zbog posljedice "pivske škembe" nego će nam na pameti biti "to mi je za zdravlje" (mala utjeha, haha).

Jedan od sastojaka piva je, svima nama poznat (vjerojatno), hmelj, koji sadrži jedinstveni spoj. Taj spoj uništava enzime koji izazivaju rak. Taj spoj se zove Ksantohumol. One pive koje imaju gorči okus imaju i više tog spoja.

Koliko točno treba tog spoja da bi se iskusile sve koristi još se, naravno, ne zna ali spitivanja na miševima (jadni mali mišići, uvijek su nešto krivi) pokazala su da se on vrlo brzo metabolizira u organizmu, tako da je teško postići veće koncentracije u nekom određenom trenutku. No, to samo znači da treba uzeti još jednu čašu piva, ili dvije, tri, pet, deset.... Ma koliko kome treba.

I ljudi moji nemojte se bojati piti Karlovačko pivo, ono je još uvijek dobro! Hihihi! Ili jednostavno, ne gledajte glupe vijesti pa neće ni biti straha. partypartyparty Pozdrafffić svima. Ostavite mi puno komentara (ali ovaj puta ne morate navlačit do 100). mahmahmahPost je objavljen 14.03.2007. u 00:51 sati.