Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/psst

Marketing

TZV. JADRANKA KOSOR: (POLU)CPSKA PREVARANTICA - NOVI DOKAZI


Ovaj blog je od prosinca 2003. započeo kampanju iSTine o Ivi Sanaderu, oličenju lažova, doktora 'magle i zraka', lopova, k tome i veleizdajnika.
Kad je od niske ponudjenih kvalitetnih kadrovskih i programskih rješenja, od kojih na kraju zavisi sudbina Hrvata i Hravtske, a ne samo tih parazitski i koristiljubnih politokrata; birokrata, izabrao za prve ljude, smrdljivu mediokritetsku (polu)cpsku pi...rinu tzv. Jadranku Kosor, odgojenu od ujaka četnika i majke Srpkinje te lopova, bišeg zadojenog komunista i antiHrvata Žužula, bilo je jasno da je fekalijama prosuo djelo Tudmana u stvaranju nezavisne Republike Hrvatske. Prevario je i nas koji smo 2000. i 2001. smatrali da je bolje rješenje of Pašalića. Što se dogodilo Branku Glavašu, organizatora dolaska tog smrada Sanadera, protjeranog iz Logosa u Splitu, lažnog bogatog poduzetnika u Austriji, na čelo HDZ-a, zna se.

O Kosorici, odnosno Vlaislajevićki, ovaj blog je donio cijelu istinu i neprovjerene teze koje su se u medjuvremenu prometnule u javnu činjenicu.

Kosor stan stekla protuzakonito
Autor: Jutarnji list/Ana Plišić

Mesić jučer optužio Kosor da je stan od 90 četvornih metara dobila od MORH-a na temelju protuustavne i protuzakonite uredbe. HDZ-vci se žale: sve te izmišljene afere dio su orkestriranog napada na dužnosnike HDZ-a.
Istup predsjednika države u vrhu HDZ-a protumačen je kao napad na najvažnije stranačke dužnosnike. Jadranka Kosor nije htjela reagirati. Izjavu je dao glasnogovornik Ministarstva branitelja i obitelji, koji je rekao “(...) prema dokumentima kojima raspolažemo, sve je činjeno u okvirima tada postojećih zakonskih propisa” i dodao da je “potpredsjednica imala stanarsko pravo unutar vojnog fonda” te da je cijela situacija čista.

U emisiji Hrvatskog radija Mesić je jučer, kao i prije tri godine u kampanji za predsjedničke izbore, ustvrdio da je ona dobila stan od MORH-a na temelju protuustavne i protuzakonite uredbe, što implicira da je ona protuzakonito postupila. Mesić je, na pitanje novinara da li bi Jadranka Kosor trebala vratiti stan, rekao da bi trebala vratiti stan ako Ustavni sud donese pravomoćnu odluku.
- Premijer je konsterniran - prenio je jedan od članova vodstva HDZ-a. Drugi član vodstva samo je rekao: - Ovo je stvarno žestok napad.
- Ja nisam iznenađen. Predvidio sam da će se napadi na HDZ nastaviti, rekao sam to još u nedjelju, u Karlovcu - rekao je Andrija Hebrang, član Predsjedništva HDZ-a. Stranački kolege Jadranke Kosor s kojima smo danas razgovarali procjenjuju da je, bez obzira na to kako je ona došla do vlasništva stana, riječ o političkom obračunu. - Ovo je dio orkestriranog napada na dužnosnike HDZ-a, i to izmišljenim aferama.

S obzirom na to da Jadranka još jedina iz vrha stranke nije bila u velikoj aferi, Mesić je odlučio nadoknaditi taj gubitak - kaže Hebrang. Glavnom Mesićevu argumentu u optužbama Jadranke Kosor - da je jeftino dobila vojni stan 1996. na temelju protuzakonite uredbe Vlade - Hebrang se suprotstavlja tezom da “nije ona počinila protuzakonito djelo ako je dobila stanarsko pravo na temelju protuzakonite uredbe”. - Izborna je godina. HDZ treba ocrniti izmišljenim aferama - uvjeren je Hebrang.

U posljednjih šest mjeseci premijer Sanader i Mesić često se sastaju, ponekad i svaki tjedan, tako da su gotovo nestali sukobi i nesporazumi koji su se prije događali. Čak se govorilo i paktu dvojice najvažnijih ljudi u zemlji jer je Mesić branio i hvalio Vladu i Sanadera u nekoliko različitih situacija. Šef SDP-a Ivica Račan zato je prozvao Mesića da se svrstao na stranu Sanadera.
Napadom na Sanaderovu zamjenicu Mesić ne može zaobići sukob sa Sanaderom jer je njegova zamjenica formalno njegov prvi suradnik. Zato neki naši sugovornici procjenjuju da je ovim potezom Mesić devet mjeseci prije parlamentarnih izbora odlučio obustaviti primirje sa Sanaderom i svrstati se na stranu oporbe, prije svega HNS-a i Vesne Pusić, protukandidatkinje Jadranki Kosor u prvoj izbornoj jedinici.

U Uredu predsjednika Mesićev istup svode na formalnu razinu. Tvrde da nema veze s politikom. - Radi se o uredbi, uredbi koja je protuzakonita, to je to - rekli su na Pantovčaku.

Iako su iz vrha HDZ-a najavili da će se ovim optužbama pozabaviti i odvjetnici, za sada se ne može očekivati da će Jadranka Kosor tužiti Mesića. Kosor je stan otkupila 1996. za 30-ak tisuća maraka. Kosor je ostvarila pravo na stan prema tada postojećem zakonu, kao osoba zaslužna za oružane snage RH i Republiku Hrvatsku, prema odluci koju je donio ministar obrane Gojko Šušak.

1. Jadranka Kosor protuzakonito je došla do vojnog stana veličine 90 četvornih metara u Šeferovoj ulici u Zagrebu
2. Zakon je prekršen uredbom prema kojoj su podobni namirivani tako da su im naknadno dodjeljivana stanarska prava
3. Vojnim stanovima raspolagao je ministar Gojko Šušak, koji ih je mogao dodjeljivati kome je htio
4. Ako netko zatraži od Ustavnog suda da ispita zakonitost i donese se pravomoćna presuda, Kosor bi trebala vratiti stan

Moralno upitan način

Način na koji je Jadranka Kosor došla do stana nije pravno upitan, ali jest moralno i politički, smatra ustavnopravni stručnjak upućen u pitanja stanarskog prava. U srpnju 1991. Vlada je donijela Uredbu o zabrani raspolaganja nekretninama u Hrvatskoj koje su bile u vlasništvu, posjedu, na korištenju ili upravljanju organa i institucija bivše federativne države i pokrajina. U tu kategoriju spadali su i stanovi bivše JNA. Međutim, prema toj uredbi Vlada je mogla na prijedlog zainteresiranog tijela ili osobe učiniti iznimku od zabrane prodaje. Ako je u tom smislu Kosor dana suglasnost, pravno se ne može učiniti ništa jer država nije donijela propis na temelju kojeg bi se zabranilo da država svoje nekretnine prodaje ispod cijene.

Mesića potaknuo slušatelj

Mesić je u emisiji Hrvatskog radija govorio o stanu Jadranke Kosor potaknut pitanjem slušatelja. Taj je slušatelj u prošloj emisiji postavio pitanje o dužnosniku koji je jeftino otkupio stan Ministarstva obrane u kojem nikad nije radio i nakon što je prestao vrijediti Zakon o otkupu stanova. Mesić je tada obećao da će to istražiti. U emisiji u ponedjeljak urednik je otkrio da je dužnosnik o kojem se radi J. Kosor. Mesić je potvrdio da je istražio taj i još nekoliko slučajeva i rekao da se radi o “notornoj stvari da je kršen zakon”.



Bivši je ministar obrane u drugoj polovici devedesetihgodina protuzakonitom i protuustavnom uredbom dodjeljivao stanove vojnim osobama, ali i onima izvan sustava. Ponovio je to predsjednik RH Stjepan Mesić u emisiji Hrvatskog radija, naglašavajući da je protuzakonito bilo to što se tim ljudima dodjeljivalo stanarsko pravo s pravom otkupa nakon što je stanarsko pravo ukinuto te da su tako namireni podobni kadrovi.

Radoš objavio
Prema popisu Ministarstva obrane iz 2001. godine, građana zaslužnih za Oružane snage ili Hrvatsku, koji su dobivali stanove po diskrecijskom pravu ministra Gojka Šuška, bilo je samo dvadeset, a visokih je časnika koji su stanove dobivali za desetinu realne cijene, ili jeftinije, bilo 36.
Iako je MORH 2001. godine, tijekom mandata Joze Radoša, objavio taj popis 56 časnika i civila, današnja garnitura u Ministarstvu, na čelu s Berislavom Rončevićem, to ne želi učiniti, zasad bez obrazloženja.Na popisu se, od javnosti poznatijih imena, nalaze ona ratne ravnateljice vukovarske bolnice Vesne Bosanac te liječnika bolnice i kasnijeg zastupnika te ministra branitelja Jurja Njavre. Treći na popisu bivši je saborski zastupnik i predsjednik Matice iseljenika Ante Beljo, a sve troje dobilo je stanove od gotovo sto četvornih metara. Novinar Smiljko Šagolj, pak, zadovoljio se onim od 78 četvornih metara, no prema popisu, nije ga otkupio.

Stan je dobio i bivši reprezentativac u karateu Džezimir Muratagić te bivši potpredsjednik Vlade Federacije BiH Drago Bilandžija.
Vezano za stanarsko pravo i otkup stanova, što se tiče spomenutog popisa, sve izgleda čisto jer je polovica od dvadeset zaslužnih građana stanove dobila samo na privremeno korištenje. Drugih deset, pak, stanove je dobilo, a većina ih je i otkupila prije ukidanja stanarskog prava. Slučaj potpredsjednice Vlade Jadranke Kosor, čije ime nije na popisu iz 2001. godine, međutim, pokazuje da nije bilo samo 20 korisnika vojnih stanova, pa bi podobne osobe koje je HDZ-ova vlast tijekom devedesetih namirivala vojnim stanovima vjerojatno trebalo potražiti negdje drugdje, ako se predsjednik ne predomisli i ne otkrije njihova imena, što nije želio učiniti u radijskoj emisiji.

Treba vratiti stan
Kosorova, naime, živi u vojnom stanu od 90 četvornih metara u Zagrebu, a Mesić smatra da bi, kad bi se donijela pravomoćna odluka, trebala svoj stan vratiti državi. Platila ga je dvadesetak tisuća tadašnjih njemačkih maraka, a tržišna vrijednost stana je oko 150 tisuća eura.

Što mislite o ovoj temi?

Komentirajte članak


FrancIvo 01.03.2007 14:55 Odgovor
Nešto mi nije jasno
Kosorka je nedavno dala izjavu vezanu za taj stan i kako ga je dobila. Osim, vjerojatno greškom, objavljene te izjave ona se više ne spominje. Nije mi jasno o čemu se tu radi - ili je Kosorka rekla istinu pa se o tome više ne priča jer je se ne bi moglo napadati ili je u pitanju nešto drugo. Tko zna, neka me prosvijetli.

Savjest 28.02.2007 14:07 Odgovor
Pustimo gospođu
neka podiže hrvatski natalitet, a nemojmo sada biti ljubomorni na neki tamo vojni stančić!

prasak 28.02.2007 13:38 Odgovor
To je nama naša borba dala...
...veselo pjeva Jadranka i mirno stanuje u vojnome stanu.

PierreLleGrand 28.02.2007 13:30 Odgovor
NACIONALISTA
Ja sam Nacionalista, ili ono sto pametni ameri zovu Patriota, kako god okrenes vise se drzim desno nego lijevo. Ali svak tko podrzaje Ekonomsku i Unutarnju Politiku pok. Tudmana, pok. Suska, te cijelu njihovu garnituru...za mene nije nista bolji nego CETNIK! Jer ******* su bili i otisli, bili su ovde 5god., potjerali smo ih. Ali ova gamad koju zovem CRO-CETNICI...oni su mrzi nego Srbo-Cetnici. Srbo-******e razumijem, oni su ipak Srbi a u ljudskoj je prirodi napadati i voditi ratove od kada je ljudskog roda. Oni me najmanje bole, ****s Srbo-******e. Ali ovi Cro-*******...ne mogu vjerovati! Vise i duze su nas ostatili Cro-******* nego Srbo-*******. Sta je 5god. haranja Srbo-******a naspram 16god. haranja Cro-Cetnika?!

placebo 28.02.2007 13:29 Odgovor
Kakav sef Sanader takva je i zamjenica Kosor, nemoral, obmana, korupcija, kradja su njihove odlike
Jadranka Kosor nezakonito prigrabila stan. Sef Ivo Sanader se je nezakonito obogatio, pokrao glasove na HDZ saboru, dakle, nezakonito je na celu HDZ. Sluzi se obmanama, manipulacijama, korupcijom, licemijernoscu. Ne glasovati na iducim izborima za Sanader/Kosor i HDZ.


sinke 28.02.2007 12:56 Odgovor
jadranka
gospodine predsjedniče samo naprijed, već je dosta ove dvolične gospođe koja glumi moral.


koenig 28.02.2007 12:54 Odgovor
meksićć je zaslužio stan u paagu
svi oni koji su dobili stanove malo su dobili za ono što su učinili za hrvatsku u tom vremenu a oni koji ih danas prozivaju više su zla nanili hrvatskoj nego tsuhnami aziji.....


oskar9 28.02.2007 12:18 Odgovor
stanovi
koji ste vi konji.samo lupate po hdz.a se vi pitate gdje su živjeli svi oni branitelji sa svojim obiteljima prije rata.koliko znam nitko nije bio na ulici.a sad svi traže kuče.to dođe da su branili ljepu našu samo zbog kuća.šta da nije bilo rata malo mozgajte ne samo napasti kao mesić. kaj on nema drugog posla nego se baviti stanovima.SVIMA NJIMA ĆE BOG SUDITI A NE MI .POLITIKA JE KURVA KOJA DOBRO ZARAĐUJE.

emanuela 28.02.2007 12:17 Odgovor
BORBA ZA IMOVINU A NE DOMOVINU
Naravno, da trebaju vratiti stanove. Koja je to "kasta" više privilegiranih, a drugi su "stoka sitnog zuba". Treba napraviti revizi8ju cjelokupnog poslovanja morh-a te iznjeti javnosti na vidjelo ko su ti "privilegirani" koji su po tako niskoj cjeni otkupljivali stanove, a ako država funkcionira, stanove trebaju vratiti ili nadolplatiti tržišnu vrijednost, jer ovako ispada da su se borili za IMOVINU a ne DOMOVINU.


kakma 28.02.2007 11:59 Odgovor
Stanovi
Nije ni cudo sto je Hrvatska bankrot i jedna od najskupljih drzava u Europi.Tu je u pitanju pljacka velikim razmjera.Opet jedno djelo hercegovca Gojka.

svrb 28.02.2007 10:19 Odgovor
A stipo?????
Mogabi, bogemi i stevan puno tog povratiti.Ako bude po pravilu.Burdus ka Burdus nikad zadovoljan.A Jadranka jadna ti si kud se slikas s Burdusom?+Gadan je ka mis pus.

ScobyDOO 28.02.2007 09:50 Odgovor
zanimljivo je
kako afere o vladajućima dolaze svakih tjedan i pol-dva, ko naručene, nove, stare, svježe, prastare, prave, izmišljene.. svega po malo, još ako uleti i neka stvarna prava afera neplanirano, to je ko šlag na kraju. Ne kažem da nije istina nešto od toga, ali način ditribucije kroz medije je interesantsan.

lula2 28.02.2007 09:46 Odgovor
"večernji list" vrši neviđenu izbornu cenzuru !!!!
briše sve "nepodobno" njihovom političkom orijentiru !....gospodo, ne isplati se više gubiti vrijeme i iznositi svoje mišljenje na njihovom portalu !!!....doviđenćica u septembarčici ...lol !

Petrinjka 28.02.2007 09:07 Odgovor
Stevan i Jovanka!
Nije li to lijepo vidjeti? Poceli su se ******* glodati izmedu sebe! Valjda im je u prirodi, samo nekog cinkati, rusiti i zapocinjati procese na sudovima. Samo naprijed Stevane i Jovanka, lijepo vas je gledati, mi Hrvati ni nemoramo prljati ruke sa vama!!!

popovaća 28.02.2007 08:55 Odgovor
ROJS
Jadranka, ako te istjeraju iz stan moš krenuti samnom do Neuma. Tamoš dobiti od mene svašta, a između ostalog i kuću pokraj mora. Za sve detalje dogovorit ćemo se, ljudi smo. Sigurno češ biti zadovoljna veličinom kuće. Ne bi ja na tebi škrtario. Stvarno ti se meni oduvijek sviđaš. Tvoj ROJS.

Zlatko 28.02.2007 08:38 Odgovor
Stanovi
MORH je od bivse JNA preuzeo sve vojne stanove. Iste su dijelili svakom a najmanje vojsci. Legalizirali su cisti kriminal. 91 - 92 ste mogli u te stanove uci samo uz pomoc jake cipele, a potom otkupiti isti za sitnu lovu. Ako se vec mislilo prodati iste trebalo ih je staviti na javnu licitaciju. Ovako su posteni gradjani ostali bez iceg a lopine s jakim djonovima im se smiju u brk. Primjer je Zadar gdje ima nekoliko tisuca vojnih stanova a dobar dio djelatnika MORH-a su i danas podstanari.

poriluk 28.02.2007 08:24 Odgovor
Kakvo ćuđenje
Lopovi ostaju uvijek lopovi.Uopće nije bitno u kojem sistemu žive.Samo sto se je kod nas dogodila pljaćka nepojmljivih razloga,sve u opravdanju...Pa to su i oni radili......Samo sto su oni pljaćkali tko zna koga a ovi sada pljackaju vlastiti narod.

prasak 28.02.2007 08:04 Odgovor
To je nama naša borba dala...
...pjeva danas Kosorica i društvo iz HDZ-a.

Skviki2 28.02.2007 06:49 Odgovor
Ja se pitam
Za kog su se ti vojni stanovi za vrjeme jugoslavije gradili.Bilo je puno ljudi koji su po Zagrebu stanovali u vlažnim podrumima i u dvorišnim zgradama gde je bilo štakora ko u bajki.Koja to vojna obitelj za vrjeme jugoslavije je imala pravo na takvu kvadraturu od 150 m.




Post je objavljen 09.03.2007. u 14:47 sati.